Визначна подія на факультеті землевпорядкування – День кар’єри землевпорядника та геодезиста

7 жовтня 2024, 10:14
Факультет землевпорядкування
02 жовтня 2024 року на факультеті землевпорядкування відбулася важлива подія – День кар’єри землевпорядника та геодезиста.
Захід став унікальною можливістю для здобувачів зі спеціальності геодезії та землеустрою отримати нові знання, познайомитися з експертами і роботодавцями, а також зануритися у світ новітніх тенденцій, технологій, матеріально-технічного і програмного забезпечення виконання геодезичних та землевпорядних робіт і познайомитися з викликами в цій сфері. До заходу приєднались студенти бакалаврату, магістратури, здобувачі третього рівня вищої освіти, декан факультету Тарас Євсюков, завідувач кафедри геодезії та картографії Іван Ковальчук, викладачі кафедри геодезії та картографії доцент Олександр Шевченко, ст. викладач Наталія Колеснік, асистент Яніна Степчук, фахівець І категорії Інна Чеботарьова та ін.
 
Зі вступним словом до учасників звернувся декан факультету землевпорядкування, професор Тарас Євсюков, який привітав учасників та роботодавців, що доєдналися. Він наголосив, що День кар’єри землевпорядника та геодезиста – це чудова можливість для студентів спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій» ознайомитися з вимогами сучасного ринку праці та дізнатися про найновіші досягнення у сфері геодезії та землеустрою.
Програма заходу включала майстеркласи, під час яких студенти мали можливість дізнатися про перспективи кар’єри, ознайомитися з новітнім геодезичним обладнанням та отримати практичні навички, які стануть важливими в їхньому професійному житті. Учасники заходу активно досліджували нові можливості, що відкриваються перед ними на ринку праці.
 
Ключовим елементом «Дня кар’єри землевпорядника та геодезиста» стали цікаві доповіді від провідних фахівців та роботодавців. Вони поділилися своїм досвідом та надали студентам цінні поради щодо побудови успішної кар’єри, а також розповіли про останні тенденції у своїх галузях.
 
Керівник ГІС-відділу компанії JOT Solutions Ірина Горяінова ознайомила учасників заходу із кар’єрними можливостями у сфері ГІС. Через демонстрацію захоплюючої презентації, вона представила можливості віддаленого виконання завдань фахівцями і студентами з опрацювання результатів топографо-геодезичних робіт на замовлення споживачів цієї інформації. Вона наголосила на важливості знання англійської мови, володінні навичками роботи у спеціальному програмному забезпеченні та здатності і бажанні вчитися й оволодівати методиками виконання проєктних робіт.
 
Керівник ГІС відділу компанії Quantum Systems Тетяна Кондратенко поділилась інноваційними технологічними рішеннями у проєктуванні та виробництві малих БПЛА різного цільового призначення та важливості володіння фаховими землевпорядними компетенціями. Ці знання допомагають удосконалювати знімальну апаратуру БПЛА.
 
Інженер-землевпорядник ТОВ ElNaV Катерина Михайлик доповідала про застосування LIDAR-сканування для автоматизації збору та опрацювання геопросторових даних на прикладі проєктів, які виконувались нею.
 
Член ради роботодавців, заступник голови ГО «Асоціація сертифікованих геодезистів України» Олексій Куценко представив лінійку інноваційних рішень у геодезичному приладобудуванні від компанії AlphaGeo, з якою досягнуто попередні домовленості з облаштування лабораторії в НУБіП України.
 
Досвідчений інженер-землевпорядник та інженер-геодезист, член ради роботодавців факультету землевпорядкування Микола Скорик розповів про процес наземного лазерного сканування в умовах відкритих гірничих виробок з використанням лазерного сканера SLAM R100. Також провів майстерклас із застосування мобільного лазерного сканера SLAM R100 на території навчального корпусу №6, в якому взяли участь студенти факультету.
  
В учасників Дня кар’єри була можливість задати питання доповідачам, на які вони отримали чіткі відповіді і відчули себе в ролі майбутніх фахівців, усвідомили на що треба зробити акцент в освітньому процесі, щоб стати конкурентоздатним фахівцем геодезично-землевпорядного профілю.
Ця подія стала важливим етапом у підвищенні рівня знань і практичних навичок студентів факультету землевпорядкування. Для сучасного ринку праці особливо важливо не лише здобути академічну освіту, але й систематично вдосконалювати свої знання та практичні навички, дізнаватися про нові технології та методи роботи. Завдяки активній участі студентів та зацікавленості роботодавців, «День кар’єри землевпорядника та геодезиста» перетворився на платформу для обміну знаннями й досвідом, що сприяє підвищенню якості підготовки фахівців та розвитку галузі землеустрою і геодезії в Україні.
 
Подібні заходи є важливим кроком до успішного майбутнього фахівців, яких готує факультет землевпорядкування, та розвитку сфери геодезії і землеустрою в Україні
 
 
 
Інна Чеботарьова,
фахівець І категорії

кафедри геодезії та картографії 


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook