Вивчення можливостей функціональних продуктів на прикладі вітчизняного йогурту – тема наукового хабу кафедри громадського здоров’я та нутриціології
1 жовтня на кафедрі громадського здоров’я та нутриціології відбулася чергова зустріч з магістрами в межах наукового хабу. Центральною темою події стало «Вивчення можливостей функціональних продуктів на прикладі вітчизняного йогурту».
На заході магістри мали змогу поглиблено ознайомитися з особливостями та структурою планування та проведення наукових досліджень з практичної точки зору. Кожен етап обговорювався на прикладі дослідження впливу споживання йогурту питного «Карпатського» ТМ «Галичина» на імунний захист від сезонних респіраторних вірусних інфекцій, яке було проведено сумісними зусиллями колективу кафедри та Асоціації дієтологів України.
Основною категорією учасників хабу стали магістри, оскільки вони мають проводити власне дослідження в межах своєї магістерської роботи.
Метою хабу стала демонстрація прикладу обґрунтування дослідження, формування гіпотези та мети, хід його проведення та формування висновків.
Запропонована інформація була актуальною і для бакалаврів випускного курсу, оскільки вони теж пишуть бакалаврську дипломну роботу.
Подібний формат викликав значну зацікавленість слухачів та має важливе значення для практичної діяльності нутриціологів.
Зустріч пройшла в інтерактивному режимі, де учасники обмінювалися думками та активно дискутували з викладачем щодо останніх наукових відкриттів та дотичних напрямків вивчення цієї теми. Це стало чудовою можливістю для всіх учаасників отримати додаткові знання, необхідні для подальших досліджень та професійної діяльності.
Олександр Мартинчук,
доцент кафедри громадського здоров’я та нутриціології,
спікер засідання наукового хабу