ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження зміцнює імідж університету в індустріальній сфері України

5 червня 2015 року

     Протягом останніх 5 років ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження проводить активну роботу з налагодження співпраці з Міністерством аграрної політики та продовольства України, Міністерством палива та енергетики України, Національною комісією з регулювання в енергетиці України, ПАТ Київобленерго, ПАТ Київенерго, різноманітними енергетичними підприємствами, науково-дослідними установами НАН України. Відповідно до завдань Міністерства палива та енергетики України в нашому інституті було розроблено декілька розділів основотворчого документу в енергетиці Правила улаштування електроустановок (ПУЕ). З інститутами НАН України електродинаміки та технічної теплофізики виконується ряд наукових проектів, підготовка навчальних посібників і монографій, аспірантів з робочими місцями у цих установах і т.д.
     Перше півріччя 2015 року принесло чергові результати визнання наукових шкіл нашого інституту.
     З метою формування державного замовлення на науково-технічну продукцію на основі переліку найважливіших розробок, спрямованих на створення новітніх технологій та продукції, на Технічній раді МОН України було проведено конкурсний відбір науково-технічних проектів.
     На конкурс було подано 502 проекти з усіх регіонів України. Серед них відібрано два проекти, в тому числі проект ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження «Розробка енергоефективних електротехнологічних комплексів для сушіння зерна на базі теплогенераторів індукційного типу». Керівником проекту є завідувач кафедри електричних машин і експлуатації електрообладнання д.т.н., доцент Жильцов А.В., виконавці – співробітники кафедри електричних машин і експлуатації електрообладнання – Березюк А.О., Сорокін Д.С., кафедри автоматики і робототехнічних систем – Лисенко В.П., Комарчук Д.С., кафедри електропостачання – Ващишин Д.Д. Співвиконавцем наукового проекту буде відділ електромагнітних систем Інституту електродинаміки НАН України на чолі з завідувачем д.т.н., професором Кондратенком І.П.


     В результаті виконання науково-технічного проекту буде розроблено конструкторську документацію, експериментальний та дослідний зразки електротехнологічного комплексу для сушіння зерна на базі теплогенератора індукційного типу потужністю до 15 кВА.
Розроблені індукційні установки будуть впроваджуватись на підприємствах галузі АПК як в межах України, так і за її кордоном (пріоритетні напрямки реалізації - Польща, Білорусія), які надають послуги із зменшення вологовмісту зернового матеріалу та інших методів теплової стимуляції зернового матеріалу.

Директор ННІ енергетики,автоматики і енергозбереження,
В.В. Козирський

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook