Бібліотека НУБіП України: неповторний вайб, джерело натхнення та цікаві ідеї, впевнено заявляють першокурсники факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК
Бібліотека НУБіП України: неповторний вайб, джерело натхнення та цікаві ідеї, впевнено заявляють першокурсники факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК
25 вересня 2024 року
Бібліотека!
У тиші храму, де живуть слова,
І мови, рідної до болю,
Чаклуєш всіх великою любов ‘ю.
До тебе йдуть і зблизька, і здалека,
Щоб почерпнуть від тебе лиш добра.
Бібліотека – це поняття культури. Бібліотека – це ціле, де зосереджені тисячі думок, а бібліотекар – це людина, яка ці думки упорядковує і доносить їх до читача.
Завжди приємно відкривати щось нове, особливо, коли ти тільки ступив на шлях знань. Широко відкриває двері до знань Центральна університетська бібліотека, у якій кожен студент може знайти багато цікавого і корисного.
Незважаючи на дощовий осінній ранок студенти факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК із радістю та цікавістю зібралися на екскурсію центральною науковою бібліотекою НУБіП України. До її складу входять 5 філій, які розташовані в різних корпусах університету та 4 відділи. Основним завданням складових частин бібліотеки є оперативне обслуговування студентів навчально, науково-методичною літературою відповідно до напрямів підготовки і спеціальностей. Фонд книгозбірні комплектується матеріалами з сільського та лісового господарства, економіки, техніки та інших суміжних наук. У нашій університетській книгарні є всі необхідні умови для науково-дослідницької роботи, бібліотечний фонд, який багатий різною науковою літературою, а також безцінними зразками художньої літератури.
Першокурсники із захопленням слухали директорку бібліотеки Тетяну Кіщак та заступницю Неллі Маркову-Пипко, які розповіли про склад підрозділу і основні завдання бібліотеки, а також представили слухачам презентацію, завдяки якій вони розширили свої знання про академічну доброчесність і плагіат та використання штучного інтелекту.
Дізнавшись про можливості, які надає книгарня, студентам було запропоновано пройти цікавий квест, вони поділившись на команди та обравши капітанів вирушили на пошуки різних поставлених завдань для отримання відповідей та складання висловів відомих українських митців. Завдяки такій пригодницькій грі учасники мали можливість відвідати відділи, які входять у склад бібліотеки, та дізнатися їх місце розташування, щоб з легкістю орієнтуватися та користуватися наданими послугами в майбутньому.
Також для його успішного проходження студенти мали можливість проявити свої не тільки розумові здібності, а й вокальні і тим самим довести, які вони різнобічно обдаровані діти. Отримавши винагороду за участь у квесті учасники із задоволенням смакували солодкими подарунками, які для них підготували організатори зустрічі.
Отже, роль бібліотеки є унікальною у нашій університетській родині, завдяки їй ми у вільному доступі користуємося надбаннями книгарні, що сприяє нашому інтелектуальному і моральному потенціалу та задовольняє різноманітні інформаційні потреби, а також суттєво впливає на формування світогляду викладачів і студентства, користуючись її послугами ми надихаємось на створення нових проєктів, ідей та отримуємо новий цінний досвід!
Першокурсники факультету харчових ттехнологій та управління якістю продукції АПК щиро дякують за чудово проведений час та знайомство з науковою бібліотекою.
Інна Стецюк,
асистентка кафедри технології м'ясних,
рибних та морепродуктів,
кураторка 1 курсу 3 групи