Студенти та викладачі факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК – учасники щорічної науково-практичної конференції з міжнародною участю «Дні нутриціології та дієтології у Львові – 2024»
19-20 вересня 2024 року відбулась традиційна конференція з міжнародною участю «Дні нутриціології та дієтології у Львові».
Захід проходив у змішаному форматі і зібрав біля тисячі учасників. Організатором, співголовою, модератором та головним спікером конференції спільно з львівськими професорами Сергієм та Оленою Няньковськими став завідувач кафедри громадського здоров’я та нутриціології, президент Асоціації дієтологів України Олег Швець. З доповіддю виступив доцент кафедри громадського здоров’я Олександр Мартитнчук. Співдовідачем однієї із доповідей Олега Швеця стала доцент кафедри Світлана Салтанова.
Дні конференції були насичені цікавою, а головне – найсучаснішою інформацією, що відображає розвиток світової нутриціології. Вона викликала живий інтерес і спонукала до плідної наукової дискусії.
Учасникам заходу було запропоновано долучитись до обговорення тем за такими напрямами:
«Мінерали і мікронутрієнти у забезпеченні фізичного та ментального здоров’я людини»;
«Вплив дієти на мікробіом для усунення проявів харчової непереносимості та патології ШКТ»;
«Що нового у технологіях уповільнення старіння?»;
«Харчування дітей та підлітків у запобіганні та лікуванні захворювань»;
«Дієтична саплементація: від результатів досліджень до практичних рекомендацій»;
«Перші підсумки конгресу ESPEN 2024»;
«Дієтотерапія кислотозалежних захворювань»;
«Вплив харчування на мікробіом і регуляцію фізіології травлення»;
«Модифікація дієти для метаболічного і ментального здров’я»
«Гастроентерологічна дієтологія».
Ключовими концептами конференції стали якість життя, мікробіом, інсулінорезистентність, керування метаболізмом, особливості харчування при різних станах, уповільнення старіння, харчування дітей та підлітків, дієтична саплементація, інтервальне голодування; хронохарчування; комплексний підхід до надлишкової ваги; нутриціологія ментального здоров'я та інші.
У рамках заходу відбувся майстер-клас з проведення мотиваційного інтервʼю.
Для майбутніх нутриціологів, підготовка яких проводиться на кафедрі громадського здоров’я та нутриціології НУБіП України, участь у конференції стала черговою можливістю навчатися у провідних практикуючих спеціалістів, отримати доступ до якісних знань у зручному форматі та використовувати отримані знання і матеріали під час навчання і у професійній діяльності.
Альона Альтанова,
доцент кафедри громадського здоров’я та нутриціології