Гуртківці опановують промислову технологію бджільництва

19 вересня 2024, 11:39
   Кінець пасічницького сезону вже закінчується, а робота у науковому гуртку «Бджільництво» активно продовжується. Гуртківці набувають знань і навичок не тільки на Голосіївській навчально–дослідній пасіці, але і за її межами. Отож, з метою ознайомлення із промисловим бджільництвом, 19 вересня 2024 року гуртківці відвідали медову ферму «Пасіка 21».
   Медова екоферма «Пасіка 21» — інноваційна українська компанія, що спеціалізується на виробництві органічного меду. У цій компанії впроваджені високі промислові та європейські стандарти, і вона належить до нового покоління екологічно-чистих та інтелектуальних пасік.
   «Пасіка 21» — це велике, сучасне, органічно- промислове бджільницьке підприємство з понад 4500 бджолосімей.
   Медова ферма розташована в мальовничому старовинному козацькому селі Сушки, розташованому в заповідній зоні Черкас, між могутнім Дніпром та його притокою Горіхівкою.
 

  На запрошення власників медової ферми гуртківці, на чолі з керівником гуртка, доцентом Войналовичем Миколою Володимировичем мали змогу ознайомитися з промисловою технологією ведення органічного бджільництва, з методами кочівлі бджіл, з угорською лінією відкачки меду, з умовами промислового виготовлення та зберігання стільників у спеціальних рефрижераторах та організацією зимівлі за французькою технологією. Варто зауважити, що зимівник вміщає до 6000 бджолосімей і обладнаний датчиками контролю мікроклімату.
 
 
 
 
 
 

   Гуртківці вдячні власникам медової ферми «Пасіка 21» та USAID за організовану, навчальну та цікаву поїздку.

Сьорак Демян,
староста наукового гуртка «Бджільництво»,
студент 4 курсу факультету тваринництва
та водних біоресурсів

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook