Міжнародна конференція «AGRICULTURAL AND FOOD ECONOMICS – 2024» успішно стартувала!

21 вересня 2024 року
19 вересня розпочала свою роботу Міжнародна науково-практична конференція «AGRICULTURAL AND FOOD ECONOMICS – 2024».

З вступним словом до учасників конференції звернувся д.е.н., професор, декан економічного факультету Анатолій ДІБРОВА, який зазначив, що метою нашої роботи є обговорити найактуальніші питання та виклики, які стоять перед аграрним сектором у сучасному світі. Це унікальна можливість обмінятися досвідом, представити результати своїх досліджень, а також налагодити нові партнерські відносини між науковцями, практиками та студентами. Наша конференція – це майданчик для активного діалогу, де дослідники та експерти з різних країн можуть поділитися своїми знаннями та думками. Ми прагнемо обговорити як глобальні, так і локальні аспекти розвитку аграрного сектору, розглянути новітні економічні моделі, обговорити стратегії сталого розвитку та інноваційні підходи до забезпечення продовольчої безпеки.

Анатолій Дмитрович відзначив зацікавленість та участь молодих науковців в конференції та зазначив, що вони наше майбутнє, і саме від них залежить подальший розвиток аграрної економіки. Ідеї, амбіції та прагнення до знань молодих вчених – це той двигун, який допоможе нам вирішити найскладніші завдання сучасності.

Д.с.н., професор, начальник науково-дослідної частини Володимир ОТЧЕНАШКО побажав учасникам плідної роботи, цікавих дискусій та нових відкриттів та зазначив про важливість аграрної науки для розвитку сільського господарства та економіки.

Олександр ПЕРЕХОЖУК, д.е.н., старший науковий співробітник, Ляйбніц інститут аграрного розвитку країн з перехідною економікою представив дослідження «Міжнародний ринок пшениці: конкуренція чи олігополія?», де акцентував увагу на конкретність казахстанських та російських експортерів пшениці на південнокавказькому ринку. Визначив вплив політичних інструментів (заборони експорту, експортні податки, експортні квоти, експортні ліцензії та меморандуми про взаєморозуміння), запроваджених урядами Казахстану, росії та України та презентував висновки та політичні рекомендації.

Олексій ПІНЧУК, начальник управління міжнародної співпраці та євроінтеграції, Міністерство аграрної політики та продовольства України виступив з доповіддю «Основні виклики євроінтеграції для українського агросектору», де окреслив виклики для України та роль аграрного сектору в процесі євроінтеграції.

Діна ПОПЛУГА, д.е.н., професор, директор Інституту економіки та фінансів, Латвійський університет наук про життя та технологій презентувала доповідь «Розуміння та класифікація інновацій в біоекономіці» та навела приклади стійкого використання відновлювальних ресурсів в економіці ЄС.

Наталія ПАТИКА, д.е.н., професор, завідувач відділу соціально-економічного розвитку сільських територій, ННЦ «Інститут аграрної економіки» розповіла у доповіді «Соціально-економічний розвиток сільських територій України в сучасних умовах» про занепад сільських територій та скорочення соціальної інфраструктури на селі.

Наталія ПАРФЕНЮК, президент ГО «Професійна організація аудиторів, бухгалтерів та викладачів ОКД», Керуючий партнер ТОВ «АФ ТЕО-АУДИТ», сертифікований аудитор, член РАПУ виступила з доповіддю «Вплив євроінтеграції на регуляторне середовище та застосування Міжнародних стандартів аудиту в Україні».
Олена МИХАЙЛОВА, член Ради Громадської Організації «Професійна організація аудиторів, бухгалтерів та викладачів ОКД», керуючий партнер ТОВ «АК «Дівайс-Груп», сертифікований аудитор, член РАПУ в доповіді «Перспективи автоматизації аудиту та обліку в контексті євроінтеграції» висвітлила особливості аудиту з використанням сучасного програмного забезпечення зробивши акцент на аудиторських ризиках.

Ігор СОШНІКОВ, засновник та власник компанії «TG Consulting», офіційний представник SAP в Україні в своїй презентації «Використання прикладних інформаційних систем в навчальному процесі та їх адаптація до потреб аграрного сектору» розповів про співпрацю та навчання викладачів і студентів на тренінгах щодо використання програми SAP.

Галина СТУДІНСЬКА, д.е.н., старший науковий співробітник ННЦ «Інститут аграрної економіки» у віршованій формі декламувала свою доповідь «Три фактори» про працю, землю та капітал. Незвичайний стиль презентації сподобався слухачам.

20 вересня роботу Міжнародної науково-практичної конференції «AGRICULTURAL AND FOOD ECONOMICS – 2024» продовжено в секціях:
  • Секція 1. Реалії та фінансові рішення для розвитку аграрного сектору та продовольства України.
  • Секція 2. Економіка підприємств та їх роль у забезпеченні продовольчої безпеки держави.
  • Секція 3. Розвиток галузей економіки в мінливому міжнародному і глобальному конкурентному світі з використанням штучного інтелекту.
  • Секція 4. Підприємництво в аграрній сфері економіки.
  • Секція 5. Перспективи обліку, аналізу та аудиту в умовах євроінтеграції.

Юлія НЕГОДА,
заступниця декана економічного факультету
з наукової роботи

  •  

 


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook