Використовуємо очне навчання на повну: впевнено стверджують магістри факультету харчових технологій та управління якістю продукції

15 вересня 2024 року
Згідно наказу ректора університету, у Національному університеті біоресурсів і природокористування України навчальний рік розпочався в середині серпня в очному форматі.
У змішаному форматі продовжується реалізація освітнього процесу підготовки студентів. Магістри першого року навчання мають можливість навчатись очно, в чудових аудиторіях та сучасних лабораторіях з використанням лабораторного обладнання.
Відповідно до навчальних планів, магістри опановують знання з таких важливих дисциплін як: «Актуальні проблеми галузі»; «Сучасні методи досліджень»; «Оптимізація виробничих процесів», які є базою для вибору тематики та виконання магістерської кваліфікаційної роботи.
 
13 вересня магістри 1 року навчання факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК відвідали Українську лабораторію якості та безпеки продукції АПК Національного університету біоресурсів і природокористування України
 
Вивчаючи дисципліну «Сучасні методи досліджень» чи не найголовнішим є побачити на власні очі, як здійснюються лабораторні дослідження з якості та безпечності харчових продуктів. Тож разом із доценткою Юлією Крижовою та професоркою Валентиною Корнієнко, яка є і директоркою Української лабораторії якості та безпеки продукції АПК, студенти мали нагоду попрацювати в лабораторії на сучасних лабораторних приладах. Завідуюча науково-дослідним відділом моніторингу безпеки продукції АПК Світлана Мідик, охоче провела екскурсію для майбутніх спеціалістів.  
Українська лабораторія якості та безпеки продукції АПК НУБіП України з 2007 року впроваджена система менеджменту відповідно до вимог ДСТУ EN ISO/IEC 17025:2019, що підтверджується Атестатом акредитації Національного агенства з акредитації України, а також отримує щорічну позитивну оцінку від НААУ. Лабораторія активно бере участь у розробці та вдосконаленні методів дослідження показників якості та безпеки сировини та продукції АПК, а також їхнє подальше впровадження у виробництво. Розробляє та оцінює вже існуючі технології виробництва харчової продукції концепції «Від лану - до столу».  
 
Студентам дуже сподобався візит до лабораторії, адже на власні очі вони мали змогу побачити внутрішні процеси та, відповідно, кожен процес викликав цікавість та бажання розпитати працівників більше про дослідження, роботу лабораторних приладів, досвід роботи з ними, адже все це спіткає починаючих фахівців у майбутньому. 
В подальшому молоді науковці будуть виконувати свої магістерські кваліфікаційні роботи в умовах лабораторії, зможуть досліджувати такі показники як амінокислотний та жирнокислотний склад харчових продуктів та сировини, їх зміни під впливом різних технологічних факторів, зокрема, харчових речовин, які традиційно використовуються в технології харчових продуктів.
Такі практики виконання лабораторних робіт та магістерських досліджень є надзвичайно необхідними й цікавими для студентів та допоможуть їм у майбутній професійній діяльності.
Очне навчання продовжується для магістрів першого року навчання, яке постійно на контролі деканату факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК.
      Бажаємо молодим дослідникам, які навчаються за освітніми програмами спеціальності 181 “Харчові технології” успішного опанування навчальних дисциплін та творчого натхнення до виконання магістерських робіт.
 
Лариса Баль-Прилипко,
деканеса факультету
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook