Інноваційні технологічні рішення у вівчарстві представлено на Міжнародному конкурсі студентських робіт
Інноваційні технологічні рішення у вівчарстві представлено на Міжнародному конкурсі студентських робіт
13 вересня 2024 року
У червні 2024 р., Міністерством освіти і науки України, на базі Миколаївського національного аграрного університету, за сприяння Науково-навчально-виробничого консорціуму «Південний», аграрних закладів вищої освіти та виробничих підприємств України, Наукового парку МНАУ «Агроперспектива», Освітньо-інноваційного кластеру «Агротехніка», Національного інноваційного кластеру «Родючість грунтів», було проведено щорічний Міжнародний студентський професійний конкурс «Аграрні науки та продовольство». Основними завданнями конкурсу є популяризація досягнень науки, техніки та інноваційних технологій, зокрема залучення провідних вчених, науково-педагогічних працівників і практиків до активної роботи з обдарованою студентською молоддю.
Учасниками даного конкурсу були студенти з України, Польщі, Латвії, США, Молдови, Чехії, Словаччини, Болгарії, Грузії, Боснії і Герцеговини, Казахстану, Узбекистану та інші, які представляли 30 закладів вищої освіти.Традиційно, у даному конкурсі взяли участь і студенти факультету тваринництва та водних біоресурсів НУБіП України, що навчаються за спеціальністю 204 – «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва».
Конкурс проводився у два етапи за напрямами технологія виробництва і переробки продукції тваринництва, агрономія та агроінженерія. Зважаючи на умови воєнного стану з дотриманням законодавства України, учасники захищали свої наукові розробки в онлайн-режимі або ж відеозапису презентації проєкту.
За напрямом технологія виробництва і переробки продукції тваринництва було представлено 64 проєкти. Фіналістами конкурсу визначено 17 робіт, а їх автори нагороджені дипломами І-ІІІ ступенів. Варто зазначити, що серед переможців фінального туру відзначено двох студентів факультету тваринництва та водних біоресурсів – Єгора Коломійця та Альону Прищепюк, які презентували науковий проєкт на тему: «Технологічні аспекти формування інноваційного модуля органік-вівцеферми спеціалізованого молочного напряму продуктивності» та нагороджені дипломами І ступеня.Робота виконувалася на вівцефермах в Україні та Швейцарії під науковим керівництвом професора Туринського В.М. та доцента Богданової Н.В.
Тож, це вкотре підтверджує, що проведення таких Міжнародних наукових і творчих заходів досить важливий етап роботи зі студентами, які сприяють розширенню міжнародних зв’язків, виявленню і підтримці найбільш талановитих студентів та інтеграції України у світовий освітньо-науковий простір.
Вітаємо переможців конкурсу та щиро дякуємо організаторам за проведення даного заходу!
Василь Туринський, професор,
Наталія Богданова, доцентка
кафедри технологій у птахівництві,
свинарстві та вівчарстві