Нарада щодо проблемних питань поведінки й діяльності студентів НУБіП України

12 вересня 2024 року
12 вересня відбулася нарада за участю заступників деканів, директорів з виховної роботи, директора студентського містечка, ННЦ виховної роботи і соціального розвитку, голови Сенату студентської організації під головуванням проректора НУБіП України Сершія Кваші, присвячена питанням патріотичного виховання й діяльності студентів університету в позанавчальний час. Розмова була гостра, але конструктивна.

Сергій Миколайович наголосив на основних організаційних моментах початку нового навчального року та особливостях студентського буття в умовах воєнного часу. На жаль, не всі студенти дотримуються Урочистої присяги, правил внутрішнього розпорядку в гуртожитках нашого ЗВО. Проректор ще раз ознайомив присутніх з останніми документами Міносвіти й науки, СБУ, інших центральних органів влади з вимогами посилення відповідної роботи зі студентами, вказавши на особисту відповідальність деканів/директорів, їхніх заступників, наставників студентських груп, комендантів, виховників гуртожитків за посилення виховної роботи серед студентської молоді.

Недопустимими є вульгарна поведінка, лихослів’я, вживання заборонених напоїв і речовин, паління поза відведених для цього місць. Окрема увага була привернута до ворожої агентурної роботи серед маргінальних частин молоді щодо підриву обороноздатності країни в умовах війни з московським агресором. 

Директор студмістечка Сергій Стецюк ознайомив учасників наради зі станом поселення в гуртожитки, системою контролю за дотриманням правил співжиття студентів. Він також попросив відповідальних працівників ЗВО посилити роботу зі студентами.

Керівник відділу виховної роботи і студентських справ ННЦ ВРіСР Лариса Нестеренко повідомила присутніх про роботу відділу та питання взаємодії з керівниками підрозділів університету й гуртожитків.

Заступники деканів/директорів підрозділів НУБіП висловили свої думки щодо посилення виховної роботи й контролю. Стає все більш очевидним, що умови військового часу й кардинальні зміни в житті суспільства вимагають відповідних рішучих змін нашого освітнього законодавства, де надто мало уваги приділено питанням виховання в освітніх закладах країни.

Сергій Михнюк,
директор ННЦ ВРіСР

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook