Підведено підсумки проєкту «Публічні закупівлі в умовах воєнного стану»

10 вересня 2024, 15:33
Наприкінці серпня не лише розпочалося навчання студентів, але й завершився черговий спільний науково-практичний проєкт кафедри обліку та оподаткування економічного факультету з ГО «Елеос-Україна». Цього разу він стосувався публічних закупівель в умовах воєнного стану.
Елеос-Україна – спільнота небайдужих, які об’єднались з метою допомагати людям в біді, зокрема, внутрішньо переміщеним особам у м.Київ та Київську область. Саме співпраця ГО «Елеос-Україна» і кафедри обліку та оподаткування економічного факультету НУБіП України дозволили реалізувати кілька важливих освітньо-наукових проєкти. У першому семестрі були проведені піврічні курси фахової підготовки «Бухгалтерський облік: від теорії до практики», а влітку, не зважаючи на канікули, 32 учасниці брали участь у курсі «Публічні закупівлі в умовах воєнного стану». Публічні закупівлі – це не просто витрачання державних коштів, це є прозорий механізм відновлення та розвитку країни, який надзвичайно важливий в умовах обмеженого фінансування та під час воєнного стану.

Проєкт «Публічні закупівлі: в умовах воєнного стану» розроблений для підвищення професійного рівня фахівців, які вже працюють у сфері, а також для початківців і є вагомою складовою загальнодержавної програми професіоналізації сфери публічних закупівель. Програма має на меті підвищення ефективності закупівель, які здійснюються для забезпечення потреб держави і громади особливо в умовах військового стану.
 
З огляду на непросту ситуацію в Україні, учасниці курсу ознайомились із ключовими нормами закупівельного законодавства, процесом планування закупівель, вибору процедури закупівель, підготовкою тендерної документації, порядком проведення процедур закупівель, формуванням договірних відносин з переможцем, моніторингом, оскарженням закупівель та визначенням ефективності закупівель. На високому науково-практичному рівні були розглянуті процедури публічних закупівель як зі сторони Замовника, так і зі сторони Учасника. Адже публічні закупівлі передбачають залучення до участі різних компаній, що сприяє підвищенню конкуренції, якості послуг і товарів, а також зниженню їхньої вартості, розширенню ринку збуту.
 
Після успішного проходження курсу учасниці отримали сертифікати, які вручив декан економічного факультету, професор Анатолій ДІБРОВА. До привітання учасниць долучилися лектори курсу: доцентка кафедри обліку та оподаткування, начальниця відділу державних закупівель НУБіП України Олена БОЯРОВА, завідувач кафедри обліку та оподаткування Володимир ЛИТВИНЕНКО, старша викладачка кафедри обліку та оподаткування Любов МИСЬКІВ.
 

Нові знання – це нові горизонти! Бажаємо учасницям проєкту успішної імплементації результатів курсу у життя, адаптації до конкурентного бізнес-середовища, професійного росту та віри в перемогу!

 

Олена БОЯРОВА,
доцентка кафедри обліку та оподаткування,
начальниця відділу державних закупівель НУБіП України
 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook