Кафедра тракторів і автомобілів продовжує знайомити першокурсників з Університетом: екскурсія до Музею грошей

10 вересня 2024 року
Кафедра тракторів і автомобілів продовжує знайомити першокурсників спеціальності 274 «Автомобільний транспорт» з Університетом. Для них було організовано екскурсію до Музею грошей під керівництвом завідувача кафедри Євгена КАЛІНІНА разом з наставницею академічної групи АТ 2405 Дар'єю ЛЕМІШКО. Цей захід став цікавою та корисною подією для студентів, які не лише здобувають технічну освіту, але й розуміють важливість фінансової грамотності в сучасному світі.

Музеї – це ті місця, де можна зустрітися з минулим, побачити сьогодення та зазирнути в майбутнє.

Завідувачка кафедри банківської справи та страхування Вікторія КОСТЮК, яка проводила екскурсію, ознайомила студентів з історією монетної справи, подала інформацію щодо еволюції грошових відносин у глобальному і національному масштабах, та розповіла, що музейна колекція відображає грошовий обіг на теренах України з найдавніших часів до сьогодення, представивши експозицію музею за хронологічним принципом, зокрема, починаючи від примітивних товарів, які виконували функції грошей, і закінчуючи національною грошовою одиницею сучасної України – гривнею.

 

На завершення екскурсії студентам було запропоновано оглянути унікальні експонати музею – стародавні монети, рідкісні банкноти, а також інші цікаві артефакти, які збереглися до нашого часу. Здобувачі освіти були вражені багатством історичних та культурних знань, які вдалося отримати під час цього візиту.

 

Завдяки цій екскурсії студенти не тільки дізналися багато нового, але й відчули себе частиною історії розвитку фінансової системи, що, безсумнівно, стане корисним для їхнього подальшого навчання та майбутньої професійної діяльності.

Дар'я ЛЕМІШКО,
асистентка кафедри тракторів і автомобілів

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook