Ректорат: увага до якості навчання, безпеки та здоров’я учасників освітнього процесу

9 вересня 2024 року
09 вересня 2024 року під головуванням ректора Вадима Ткачука відбулося засідання ректорату. Очільник університету зазначив, що на поточному тижні запланований ряд заходів, серед яких засідання Спілки ректорів України, круглий стіл Українського клубу аграрного бізнесу, візит делегації з Європейського Союзу, заходи, приурочені Дню лісу тощо. Основна увага має бути приділена освітньому процесу, його якості. Стабілізація енергопостачання дає змогу активно проводити очне навчання, разом з тим господарські служби мають завершити підготовку інфраструктури до опалювального сезону, встановлення енергогенеруючого обладнання.
 
Проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергій Кваша доповів про санітарно-епідеміологічну ситуацію та вкотре закликав дотримуватися обмежень з метою упередження масового захворювання на ГРВІ. Уїк-енд був насичений для студентства – пройшла Аграрна республіка.
 
Учений секретар Оксана Барановська проінформувала про підготовку до вересневого засідання вченої ради.
 
Відповідальний секретар приймальної комісії Олексій Соломка закцентував на завершенні додаткового набору до бакалаврату – ще 133 вступники стали студентами університету.
 
Голова профспілки співробітників Ростислав Тарасенко проінформував про залучення мобільної лабораторії для проведення тестування на ВІЛ, гепатити, флюорографію. Всі, хто матимуть бажання, можуть зробити відповідні обстеження, починаючи з 01 жовтня. Лабораторія працюватиме біля навчального корпусу № 10.
 
Заступник начальника відділу кадрів Валентина Шаповал доповіла про зарахування науково-педагогічних працівників.
 
Голова Сенату Студентської організації Олександр Вертелецький подякував ректорату та керівництву Немішаєвського фахового коледжу за можливість провести Аграрну республіку, першість в якій здобули студенти факультету конструювання і дизайну. У фокусі проведення виборів керівництва органів студентського самоврядування.
 
Начальник науково-дослідної частини Володимир Отченашко доповів про підготовку наукових проєктів для участі в конкурсі на державне фінансування. Також триває розробка проєктів досліджень молодих вчених. Проведена атестація аспірантів, за результатами якої винесені пропозиції про відрахування тих, хто її не пройшов.
 
Директор Студентського містечка Сергій Стецюк зупинився на проведених інструктажах щодо дій під час повітряної тривоги. Вивчається можливість збільшення укриття в гуртожитках № 9 та 10.
 
Начальник відділу організаційної діяльності навчально-дослідних господарств, Боярської лісової дослідної станції та навчально-виробничої практики Микола Грунтковський доповів про заготівлю силосу, збір соняшнику, сої.
 
Начальник військово-мобілізаційного підрозділу та співпраці зі Збройними Силами України Геннадій Ржевський закцентував на постановці на військовий облік студентів нового набору.
 
Начальник відділу регіонального розвитку, координації діяльності відокремлених структурних підрозділів, дистанційної освіти та заочного навчання Наталія Овдій зупинилася на організації освітнього процесу в коледжах та інститутах, відзначенні Дня знань. Навчання розпочали шість міжкафедральних навчальних лабораторій.
 
Начальник навчального відділу Ярослав Рудик проінформував про результати моніторингу освітнього процесу, відвідуваності занять, організації навчання магістрів. Стартували відкриті лекції, з графіком яких можна ознайомитися на офіційному сайті університету. Триває підготовка акредитаційних справ освітніх програм.
 
Начальник планово-фінансового відділу Тетяна Костюк закцентувала на корегуванні штату залежно від контингенту студентів. Відтерміновано надання державних грантів на навчання, оскільки Міністерство освіти і науки внесло зміни до порядку їхнього надання.
 
Проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародної діяльності Олександр Лабенко повідомив про подання заявок на фінансування наукових проєктів в межах програми HORIZON Europe. Науково-педагогічні працівники відбули до КНР, які викладатимуть фахові дисципліни в міжнародному університеті м. Ліньї.
 
Проректор з навчально-науково-виробничої роботи та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко доповів про ремонтні роботи в навчальних корпусах та гуртожитках. Зокрема, триває ремонт місць загального користування в гуртожитку №4. Актуалізовані інструкції щодо дій на випадок техногенних ситуацій. Реалізується програма облаштування інклюзивного середовища в кампусі.
 
Проректор з науково-педагогічної роботи та цифрової трансформації Олена Глазунова доповіла про проведення Дня відкритих дверей у новому форматі, де кожен факультет, ННІ запропонує учням свої переваги та цікаві для молоді активності. Продовжується робота зі школами столиці. Укладено договір про впровадження програмного забезпечення з автоматизації діяльності університету. На семінар до Польщі відбувають п’ять науково-педагогічних працівників, де пройдуть навчання організації мікрокурсів. Триває перевірка лабораторій університету, під час якої звертається увага на методичне забезпечення проведення лабораторних робіт, їхнє використання в навчальному процесі.
 
Президент університету Станіслав Ніколаєнко зупинився на проведенні вересневого засідання вченої ради, підготовці доручень за результатами круглого столу «Камо грядеши, університет».
 
 
Підбиваючи підсумки, ректор Вадим Ткачук дав ряд доручень. Олені Глазуновій – продовжити моніторинг перебігу освітнього процесу, активізувати профорієнтаційну роботу, спланувати проведення Дня відкритих дверей 28 вересня, сформувати графік відвідування керівниками факультетів та ННІ партнерських закладів вищої освіти з метою обміну досвідом, узагальнити пропозиції із запровадження мікрокурсів. Володимиру Отченашку – проаналізувати діяльність наукового парку протягом останніх десяти років, контролювати додатковий набір в аспірантуру. Олександру Лабенку – внести пропозиції щодо закордонних відряджень. Валерію Іщенку – реалізовувати першочергові завдання програми енергозбереження. Начальнику відділу комплексної безпеки і охорони Василю Моісєєву – внести пропозиції з облаштування додаткової системи оповіщення в гуртожитках. Валентині Шаповал – контролювати трудову дисципліну.
 
Ректорат розглянув й інші питання життєдіяльності університету.
 

Пресслужба 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook