Впроваджуємо підготовку управлінських кадрів у соціальній сфері на міжнародному рівні

7 вересня 2024 року
Влітку 2024 року кафедра соціальної роботи та реабілітації гуманітарно-педагогічного факультету Національного ун-ту біоресурсів і природокористування України долучилася до Міжнародної конференції з сучасних досліджень у сфері менеджменту (8th International Conference on Contemporary Studies in Management (CoSiM), Університет прикладних наук Остфалія (Зудербург, Німеччина) (https://www.ostfalia.de/cms/de/h/).
Протягом 2023/2024 навчального року доктор педагогічних наук, професор, завідувачка кафедри соціальної роботи та реабілітації Сопівник Ірина Віталіївна забезпечила максимальне безпосереднє залучення студентів та  викладачів до підгодовки результатів наукових розвідок з дослідження феномену “Інтуіції” в контексті освітнього менеджменту, а саме, при формуванні здатності до прийняття коректних професійних рішень відповідно викликам сьогодення. 
В липні 2024 відбувся освітній візит до Німеччини професорки, докторки педагогічних наук, професорк кафедри соціальної роботи та реабілітації гуманітарно-педагогічного факультету Національного університету біоресурсів і природокористування України Дар’ї Супрун, на запрошення Комітету «International Ostfalia Workshop Suderburg» www.ostfalia.de/en/pws/launer/ взяти участь у «8-му семінарі з сучасного менеджменту, діджиталізації, сталого розвитку та соціальних наук», Університет прикладних наук Остфалія (Зудербург, Німеччина) (https://www.ostfalia.de/cms/de/h/).
 
Міжнародний семінар є підготовчим етапом до наступної Конференції з сучасних досліджень у сфері менеджменту (CoSiM), яка відбудеться в листопаді 2024 року в онлайн та офлайн форматах.
Даний захід був організований Інститутом некомерційних послуг gGmbH у Зудербурзі (Institut für gemeinnützige Dienstleistungen gGmbH in Suderburg). З 2015 року основна команда проєкту (Prof. Dr. Markus Launer, OStR Frank Nierath, DiplVw. Joachim Delekat) проводить подібні заходи міжнародного формату. Підтримка надходить від Niedersächsische Lotto Sport Stiftung у Ганновері https://institutfuerdienstleistungen.com/
Результати досліджень міжнародної наукової спільноти були успішно винесені на Міжнародну наукову конференцію з сучасного менеджменту (CoSiM). Цілодобово протягом 36-годинної конференції було представлено понад 100 доповідей вчених з усього світу. Міжнародна команда професорів підтримує даний формат в різних часових поясах вже не вперше. Теми: управління, цифровізація, освіта, міжкультурна інтеграція, різноманітність та «розширення прав і можливостей жінок» https://institutfuerdienste.com/en/8th-conference-2024/.
 
Команда проєкту вдячна меру Ільцена Jürgen Markwardt та меру Зудербурга Dagmar Hillmer, за безпосередню участь та підтримку. Міжнародні гості познайомилися з компаніями Uelzen, а також дослідницькими інститутами та офісом рівних можливостей Uelzen.
Дар’я Миколаївна мала нагоду висвітлити звіт з дослідження «Сучасна менеджмент освіта», «The Quality Innovative System of Professional Training as Base, Core and Results of Quality Educational Management» в якості основного доповідача та провела тренінг з управління «Навчання управлінських кадрів у соціальній сфері».
 
У контексті своєї допові зазначила, що запорукою загального й професійного зростання спеціаліста є виважене залучення до різноманітних сфер самовиховання засобом формування належного рівня компонентів професійної підготовки. Вона закцентувала увагу на важливості та необхідності вивчення й втілення прогресивного світового досвіду в сфері соціального менеджменту та інклюзії, підняла питання суспільних цінностей світового та національного рівня, проаналізувала шляхи провадження в Міжнародне та Українське Суспільство новітньої парадигми згуртованого соціально-освітнього середовища в якості базису соціальної захищеності, соціальної згуртованості та відповідальності громадян Нашої Держави в умовах сучасних інтеграційних викликів засобом формування громадянської позиції та зобов’язання університетів і зміцнення соціальної єдності загалу. Також окреслила актуальні питання ролі університетів у суспільстві, стратегії формування та впровадження інклюзивного підходу до прийняття рішень, здійснення профорієнтаційної роботи, сприяння кар’єрного розвитку студентів з інвалідністю, інтернаціоналізації освіти тощо. Вона визначила ключові параметри конкурентоспроможності фахівця в суспільстві та вказала та актуальні шляхи та програми, що провадяться кафедрою соціальної роботи та реабілітації гуманітарно-педагогічного факультету НУБіП України. Піднята тема викликала жваве обговорення загалу, зважаючи на її актуальність. 
Програма заходу була напрочуд насичена, Цього року дослідники з усього світу відвідали Зудербурзький інститут, Університет Гумбольдта, професійно-технічні школи 1, MyYoga Studio та Jahrhundertasserbahnhof в Уельцені, а також міський фестиваль у Бад-Бевензені (Suderburger Institut, die Humboldt Universität, die Berufsbildenden Schulen 1, das MyYoga Studio und den Hunderteasserbahnhof in Uelzen sowie das Stadtfest in Bad Bevensen). 
Робоча група відвідала професійні школи, що затребувані серед молоді завдяки роботі 24/7 штату під керівництвом Stefan Nowatschin. Дослідники також готують наступну онлайн-конференцію, в тому числі з OStD Stefan Nowatschin з професійної школи 1 (BBS1) (Berufsbildenden Schulen 1 (BBS1). Студенти інтегровані в конференцію, але цього разу також на міжнародному рівні разом з університетами та школами-партнерами за кордоном.
 
Stefan Nowatschin також запросив міжнародних колег до діалогу про спільне проектування професійного навчання, орієнтованого на сталий розвиток, у BBS I Uelzen, Регіональному центрі передового досвіду професійної освіти та сталого розвитку BBNE та центрі управління глобальної мережі Excellence for Vocational Education and Sustainable Розробка BBNE. www.ex-n-bbne.com 
Дослідники відвідали компанії та організації в Любеку та Берліні. Також учасники воркшопу мали нагоду відвідати індустріальний та університетський Гамбург. 
Вразила креативністю Elena Villanueva, митець та Культурне Серце Ільцену. Її творчі гуманні ідеї знаходять відголоски в міжнародних соціальних проєктах. 
 Вплив йоги на управлінські рішення було досліджено в MyYoga Studio пані Nicole Zasendorf-Kinder. Для цього вона розробила спеціальну програму, яка зараз критично обговорюється. Nicole Zasendorf-Kinder викладає особливу форму йоги: йогу Айенгара. Це особливо підходить для керівників і співробітників компаній. Запрошений тренер з йоги Arzu Cetin з Анкари також надала спеціальний урок йоги для науковців https://www.yoga-uelzen.de/.
 
Красою та затишком вразили визначні пам'ятки університетського містечка.
 
Долучена до заходу наукова спільнота отримала структуроване та цілісне уявлення щодо актуальних питань менеджменту та лідерства. Наукова та бізнес спільнота висвітлила досвід провадження надсучасних стартапів, поділилися проектними ідеями та поглядами. 
 
Завдячуючи професійній організації  провідні фахівці висвітлили досвід з актуальних питань та отримали новітні робочі інструменти провадження кращих світових практик в ракурсі соціальних інновацій у соціальних вимірах освітніх процесів. Таким чином, ми отримали можливість впровадити та примножити інноваційний досвід світового зразка, який має здійснюватися в раціональному поєднанні з інноваційним досвідом українських науковців, що ефективно долають надскладні виклики сучасного суспільства.
 
Сформована наукова думка, відкриті новітні можливості співпраці, розкриті питання, надані ідеї для роздумів мають активізувати діяльність фахівців у сфері міжнародного менеджменту та лідерства, з точки зору громадянської позиції Університетів, що матиме позитивний вплив на розвиток і Нашої Держави!
Усі івенти воркшопу знайшли безвідкладне висвітлення у масмедіа. https://www.uelzener-nachrichten.com/lokales/6239-auslaendische-professoren-besuchen-suderburg-uelzen-und-das-stadtfest-in-bad-bevensen
Результати заходу інтегрують до наступної міжнародної онлайн та офлайн конференції CoSiM (Сучасні дослідження менеджменту) у листопаді 2024 року. https://institutfuerdienstleistungen.com/en/cosim-student-conference/
CoSiM Live Seminar in Suderburg, Uelzen and Hamburg
https://institutfuerdienstleistungen.com/en/seminar-2024/
Беззаперечно, інтегральна мета заходу, а саме сприяння розвитку співробітництва у галузях науки, налагодження та поширення науково-освітніх, інформаційних зв'язків і взаємодії на міжнародному рівні; формування культури міждисциплінарного спілкування; встановлення й розширення контактів між представниками освітянської та наукової спільноти; обмін науковими здобутками, була досягнута.
 
Неможливо перебільшити роль заходу, адже запровадження міжнародних інновацій вимагає забезпечення належної фаховості науковцями вищої кваліфікації відповідно до запитів і реалій сучасності. Переконливо маємо ІДЕЮ+СТРАТЕГІЮ=РЕЗУЛЬТАТ!
Тож, до подальших досліджень новітніх можливостей в рамках міжнародної співпраці!
 
Григоренко Тетяна Вікторівна
доцентка кафедри
соціальної роботи та реабілітації

  

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook