Лекція Станіслава Ніколаєнка «Світові та національні тенденції управління розвитком освіти»

6 вересня 2024 року
Ось і розпочалося навчання студентів магістерських освітніх програм НУБіП України. Магістранти – майбутні управлінці освіти заповнили аудиторії та лабораторії навчальних корпусів. Саме для них, сьогоднішніх студентів, а завтрашніх керівників, президент НУБіП України, академік Станіслав Ніколаєнко розпочав курс лекцій з навчальної дисципліни «Керівник закладу освіти». Цей курс розкриває організаційно-педагогічні та правові основи управлінської діяльності, і є основою для формування сучасних теоретичних та практичних знань у межах правових засад створення та діяльності навчальних закладів України всіх рівнів, набуття вмінь та навичок щодо застосування на практиці норм чинного законодавства в роботі на посадах у закладах освіти.

На занятті розглядалася проблема світових та національних тенденцій управління розвитком освіти, які висвітлювалися через призму сучасних проблем розвитку світу, наявних передумов виникнення економіки знань, проблем освіти і науки в світі та українському суспільстві, теоретико-методологічних підходів до творення законодавства про освіту. Студенти слухали лекцію з неабиякою цікавістю, оскільки Станіслав Миколайович вміло зацікавив аудиторію реальними освітянськими прикладами, сучасними викликами і проблемами людства та освіти, серед яких йшла мова про штучний інтелект, майбутнє українського суспільства та сучасну інтерпретацію класичних надбань видатних педагогів та їх впровадження.

Заняття проходило у формі лекції-дискусії, де студенти були активними учасниками навчального дійства. Вони вступали з лектором у продуктивну дискусію, ставили актуальні запитання, доповнювали, обґрунтовано висловлювали власні думки і позиції. Підсумком проведених занять стало отримання студентами настанов та завдань для самостійної роботи, виконання яких дозволить розвинути їхні дослідницькі здатності та сформувати професійну компетентність майбутнього керівника.

 

Вероніка Пушенко, Марія Шелупець,
cтуденти спеціальності «Журналістика»

фото Олександра Мордавченко,
Вероніки Пушенко, Маріії Шелупець 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook