Діалог кафедри менеджменту та аграрної економіки Ніжинського агротехнічного інституту з випускниками

7 вересня 2024 року
Робота кафедри зі здобувачами вищої освіти не має обмежень і кордонів. Вона розпочинається з профорієнтації, коли науково-педагогічні працівники допомагають визначитися абітурієнтам з майбутньою спеціальністю, і не закінчується… Співпраця з випускниками існує завжди, бо за роки навчання установлюється тісний взаємозв’язок. Викладачі цікавляться подальшими успіхами своїх вихованців, а студентів повертає стежка до рідного інституту, щоб пригадати студентські роки, затишні аудиторії, ще раз поринути в атмосферу рідної альма-матер. Крім того, взаємодія з випускниками забезпечує покращення практичної складової освітнього процесу, нерідко вчорашні студенти стають стейкхолдерами. Цей діалог – безцінний.
 
Дмитро Прошукало. У 2008 році закінчив Ніжинський агротехнічний інститут за спеціальністю «Механізація сільського господарства». Далі робота на виробництві. Проте сьогодення вимагає постійного вдосконалення й росту. Уже знаючи вимоги ринку праці, у 2024 році Дмитро отримує диплом з відзнакою зі спеціальності «Менеджмент». За час навчання в Ніжинському агротехнічному інституті був активним учасником науково-практичних конференцій, семінарів. Уміле поєднання теоретичних знань і практичного досвіду сприяли швидкому засвоєнню матеріалів освітньої програми. Наполегливість, працьовитість, відповідальність, велике бажання дізнатися нове, корисне і виважене розуміння свого професійного майбутнього допомогли з більшою впевненістю поринути у виробничі обрії. Сьогодні Дмитро працює в одному з найбільших аграрних холдингів України на посаді інженера-механіка. Навчання за спеціальністю «Менеджмент» забезпечило можливість виконувати управлінські обов’язки.
 
Дмитро Прошукало: «Навчання в НАТІ залишило тільки приємні спогади в моєму житті. Варто відзначити високопрофесійний викладацький склад, який завжди готовий допомогти студентам, та зручний доступ до всіх необхідних матеріалів навчання в Moodle. Отримані знання, реалізовані на практиці, неодмінно допоможуть мені в роботі, тож рекомендую цей навчальний заклад».
 
Владислава СЕРДЮК. У 2023 році закінчила Ніжинський агротехнічний інститут та отримала диплом з відзнакою зі спеціальності «Менеджмент». За роки навчання завжди була активною учасницею студентського самоврядування, очолювала науковий сектор Студентської ради інституту, переможниця конкурсів студентських наукових робіт, учасниця конференцій. Навчання для Владислави – це задоволення: «Коли ти після надзвичайно складного тижня проводиш половину вихідного дня вивчаючи новe, майжe бeзпeрeрвно гeнeруючи ідeï та роблячи впeвнeні кроки до своєї мeти, то при цьому нe відчуваєш втоми, а лишe колосальнe задоволeння - цe схожe на диво».
 
Сьогодні Владислава працює диспетчером GPS-навігації у ТОВ АПК «Магнат». До її обов’язків належить збір та узагальнення інформації про хід с/г робіт, рух транспортних засобів та сільськогосподарської техніки, ведення первинного та оперативного обліку обсягів виконуваних у межах підприємства робіт, контроль за дотриманням швидкісного режиму та технологій у рослинництві, взаємодія з відділом безпеки та агротехнічними службами шляхом надання необхідної інформації для прийняття рішень.
Владислава СЕРДЮК: «Сфера агро – як окремий Всесвіт. Якщо знаходиш у ньому місце для себе, то починаєш отримувати задоволення буквально від усього: споглядання роботи с.-г. техніки, спостереження за вегетацією посівів, спілкування на професійні теми з галасливою сім'єю агрономів-інженерів-механізаторів. Разом з тим набуваєш унікальних звичок: уміння відрізняти на слух не тільки види, а й марки с.-г. техніки; розуміння, що відбувається на полі, виходячи з найменших змін у маршруті руху техніки; тонке відчуття природи, коли ще до приїзду на роботу знаєш план роботи на день, орієнтуючись на температуру, силу вітру, хмарність та вологість навколишнього середовища». 

Навчання в НАТІ дає путівку в життя, а завдання кожного – скористатися нею!

 
Інна ДВОРНИК,
в.о. завідувача кафедри менеджменту
та аграрної економіки ВП НУБіП України

 «Ніжинський агротехнічний інститут» 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook