На механіко-технологічному факультеті відбулося відкриття навчально-наукового центру гідравлічних систем «МОТОРІМПЕКС»

6 вересня 2024 року
У рамках Договору про науково-технічне співробітництво та організацію взаємовідносин між Національним університетом біоресурсів і природокористування України та Групою компаній «МОТОРІМПЕКС» 02 вересня 2024 року на кафедрі сільськогосподарських машин та системотехніки ім. акад. П.М. Василенка відбулося відкриття навчально-наукового центру гідравлічних систем «МОТОРІМПЕКС». 
Група компаній «МОТОРІМПЕКС» є провідною у галузі проєктування та виготовлення гідравлічних, змащувальних та пневматичних систем для пресового обладнання, верстатів ЧПК, прокатних станів, гірничошахтного обладнання, механізмів металургійних цехів, сільськогосподарської та спеціальної техніки. Виготовляє гідроблоки, насосні станції, фільтрувально-заправне та насосно-моторне обладнання, розробляє функціональні гідравлічні системи та виконує пусконалагоджувальні роботи і сервісне обслуговування.
 
Відкриття відбулося за участі президента, голови вченої ради НУБіП України, академіка Станіслава Ніколаєнка, декана механіко-технологічного факультету, професора Вячеслава Братішка, завідувача кафедри сільськогосподарських машин та системотехніки ім. акад. П.М. Василенка, доцента Юрія Гуменюка, викладачів та співробітників механіко-технологічного факультету та студентів освітніх ступенів «Бакалавр» і «Магістр».
 
Групу компаній «МОТОРІМПЕКС» представляв заступник директора з інжинірингу Дмитро Шевченко.
 
Згідно з Договором між компанією «МОТОРІМПЕКС» та НУБіП України налагоджується співпраця в питаннях розвитку гідравлічних і пневматичних приводів та систем, їх складових – гідропневмопристроїв, а також впровадження сучасних науково-технічних та інформаційних рішень у навчальний процес підготовки фахівців спеціальностей «Агроінженерія», «Автомобільний транспорт» та «Галузеве машинобудування».
 
Підприємства компанії «МОТОРІМПЕКС» стають базами виробничої практики для студентів названих спеціальностей, а сама компанія зобов’язується, в межах власних можливостей, надавати на умовах відповідального зберігання гідравлічне обладнання, устаткування для використання у навчальних цілях.
 
Із вступним словом виступив президент, голова вченої ради НУБіП України Станіслав Ніколаєнко. Він сконцентрував увагу на значенні гідроприводів та їх складових в сучасній сільськогосподарській техніці і закликав студентів до наполегливого їх вивчення, а також висловив слова вдячності компанії «МОТОРІМПЕКС» та її директору Артему Нескороженому за співпрацю та дієву підтримку у підготовці фахівців інженерних спеціальностей.
 
У своєму виступі заступник директора з інжинірингу Дмитро Шевченко, розповів про напрями діяльності компанії «МОТОРІМПЕКС» та зауважив, що в рамках співпраці НУБіП України передано розроблений і виготовлений фірмою «МОТОРІМПЕКС» гідравлічний стенд, на базі якого можливо виконувати ряд лабораторних робіт з вивчення гідроприводів та визначення їхніх швидкісних та силових параметрів. Також університету передано навчальну програму з вивчення сучасних гідроприводів.
 
Компанією «МОТОРІМПЕКС» разом із НУБіП України розроблено сучасні плакати, перша частина з яких вже розміщена у відритому центрі. Також матеріальну базу нового навчального центру поповнили понад п’ять десятків складових гідроприводів, серед яких значна частина розрізів гідропристроїв, які полегшують їх вивчення студентами.
 
Усі учасники відкриття навчально-наукового центру гідравлічних систем «МОТОРІМПЕКС» мали можливість ознайомитися з його матеріально-технічною та навчально-методичною навчальною базою.
 

Колектив механіко-технологічного факультету, кафедри сільськогосподарських машин та системотехніки ім. акад. П.М. Василенка висловлюють вдячність директору Групи компаній «МОТОРІМПЕКС» Артему Нескороженому, його заступнику з інжинірингу Дмитру Шевченку за співпрацю та допомогу у підвищення якості освітнього процесу підготовки фахівців інженерних спеціальностей.

 
 
Михайло Волянський,
доцент кафедри сільськогосподарських машин

та системотехніки ім. акад. П.М. Василенка 


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook