Старостат ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження розглянув організаційні питання забезпечення якості освітнього процесу

6 вересня 2024 року
На першому в цьому навчальному році засіданні старостату ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження порядок денний передбачав розгляд важливих питань, які стосуються організації освітнього процесу, безпеки здобувачів, виховної та спортивно-масової роботи.

 

 

Засідання вступним словом відкрив директор інститут Віктор КАПЛУН. В його промові основний наголос був зроблений на важливості злагодженої роботи старост академічних груп з викладачами, наставниками та дирекцією для забезпечення ефективного проходження навчального процесу. Актив академічної групи має формувати навколо себе мотивованих до навчання студентів і створювати нетерпиме середовище для тих, хто пропускає заняття, не бере участі у спільних заходах тощо. Саме з відвідування аудиторних занять розпочинається комунікація з викладачем та закладаються базові підвалини майбутніх компетенцій. Тому дирекція разом зі студентським самоврядуванням, старостами має на меті впродовж семестру не випускати це питання з під контролю.

 

Заступник директора Віталій САВЧЕНКО провів аналіз відвідування студентами занять. За результатами перевірок, виявлено списки студентів, які відвідали менше 50% занять та не приступили до навчання.
Важлива інформація стосувалася впровадження електронного журналу академічної групи. Новий формат дозволить спростити процес ведення обліку успішності та відвідування занять, а також надасть можливість оперативно інформувати студентів та батьків про результати навчання.

Старости академічних груп доповіли про епідеміологічну ситуацію в студентських колективах. Було підкреслено необхідність дотримання санітарних норм та рекомендацій щодо запобігання поширенню інфекційних захворювань.

 

Заступник директора Вячеслав ВАСЮК виступив з інформацією про дотримання правил поведінки під час повітряних тривог та нештатних ситуацій. Було акцентовано увагу на важливості інструктажів та навчань з питань безпеки, а також необхідності їх регулярного проведення.
На засіданні було також представлено план спортивно-масової роботи студентів на вересень. В плані — різноманітні заходи, спрямовані на підтримку фізичної активності та здорового способу життя серед студентів.

 

Старости груп Наталія ШИРОКА та Ярослав МИХАЙЛИЧЕНКО звернулися із питанням про початок фахового акселератора, цікавились деталями формування програм та складу спікерів.
Також учасники наради обговорили питання забезпечення якісного інтернету в укритті гуртожитку. Це необхідно для доступу студентів до навчальних ресурсів у безпечних умовах.

 

За підсумками засідання старостату було прийнято низку рішень, спрямованих на покращення навчального процесу, зміцнення дисципліни та дотримання безпекових з заходів.

Віталій Савченко,
заступник директора
ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook