Магістри факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК опановують сучасні знання з нутріціології

5 вересня 2024 року
З 02 вересня 2024 року для магістрів НУБіП України першого року навчання розпочався навчальний процес.
Для магістрів факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК спеціальності 181 “Харчові технології”, освітньо-наукової програми “Нутриціологія” навчальний процес розпочався з вивчення дисципліни “Харчова хімія”, викладачем якої є доцент кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів Ігор Устименко.  
 
Так, 03 вересня 2024 року здобувачі-нутриціологи плідно попрацювали на лабораторній роботі, яка була присвячена дослідженням з визначення масової частки вологи, показника активності води та аналізу білків сировини, харчових продуктів.
Масову частку води у сировині та харчових продуктах рослинного та тваринного походження магістри визначали різними методами для подальшого порівняння отриманих результатів та встановлення відповідності цього показника нормативним документам.
Після опрацювання результатів попередніх досліджень майбутні нутриціологи приступили до визначення показника активності води у сировині та харчових продуктах різного походження, який безпосередньо визначає мікробіологічну ситуацію, інтенсивність біологічних, фізико-хімічних та хімічних процесів, що відбуваються в харчових продуктах та сировині, і тим самим, характеризує їх якість, безпеку та стабільність при зберіганні. Магістрами було встановлено різні показники активності води у сировині та харчових продуктах, які безпосередньо залежали від вмісту масової частки води  в них та їх складових, які мають здатність знижувати цей показник.   
В подальшому молоді науковці аналізували білки харчових продуктів та сировини, їх зміни під впливом різних технологічних факторів, зокрема, харчових речовин, які традиційно використовуються в технології харчових продуктів.
Продовжується якісний навчальний процес для магістрів-нутриціологів першого року навчання, який постійно на контролі деканату факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК.
Бажаємо молодим дослідникам, які навчаються за освітньо-науковою програмою “Нутриціологія” успішного опанування навчальних дисциплін та творчого натхнення на початку написання магістерських робіт. 
 
Лариса Баль-Прилипко,

декан факультету 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook