Гостьова лекція від Марії Карпенко для здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» спеціальності «Туризм і рекреація»
Гостьова лекція від Марії Карпенко для здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» спеціальності «Туризм і рекреація»
4 вересня 2024 року
03 вересня 2024 р. у межах вивчення освітньої компоненти «Менеджмент туризму» для здобувачів вищої освіти «бакалавр» ОП «Туризм» відбулася зустріч із представником бізнесу – Марією Карпенко, CCO у MI Agency, компанії, яка спеціалізується на рекрутингу повного циклу, HR консалтингу, консультуванні та психології бізнесу.
Під час зустрічі, окрім загальних навичок, таких як hard skills, soft skills та емоційний інтелект, особливу увагу було приділено складанню резюме та ролі соціальних мереж у побудові персонального бренду.
Пані Марія поділилася цінними порадами щодо створення ефективного CV, де зосередила увагу на його чіткості і лаконічності, персоналізації резюме під кожну конкретну позицію, акцентуючи на тих навичках і досягненнях, які найбільше відповідають вимогам роботодавця, а також звернула увагу, що дуже важливо конкретизувати власні досягнення й результати, які можуть продемонструвати ефективність пошукача роботи.
Важливим аспектом зустрічі було обговорення впливу соціальних мереж на професійну репутацію, де у сучасних умовах, необхідно мати оновлений і професійний профіль на платформах, таких як LinkedIn. Профіль має відображати навички, досвід і досягнення, де варто звертати увагу і на контент, брати участь в обговореннях та демонструвати рівень знань в обраній сфері діяльності. Онлайн-репутація стає суттєвою та може вплинути на те, як сприймають потенційні роботодавці людину, що шукає роботу.
Під час зустрічі здобувачі мали можливість не тільки отримати практичні поради, але й задати хвилюючі питання, з якими зіштовхується молодий спеціаліст.
Ми вдячні усім учасникам та особливо пані Марії Карпенко за цінні інсайти, та сподіваємося, що здобувачі скористаються отриманими порадами для досягнення професійних цілей.
Світлана МЕЛЬНИЧЕНКО,
завідувач кафедри готельно-ресторанної справи
та туризму