Аспіранти економічного факультету успішно пройшли атестацію

28 серпня 2024, 12:09
Відповідно до наказу ректора НУБіП України № 825 від 15 липня 2024 року та керуючись постановою Кабінету Міністрів України Nº 261 від 23.03.2016 р. «Про затвердження Порядку підготовки здобувачів вищої освіти ступеня доктора філософії та доктора наук у закладах вищої освіти (наукових установах)», Положенням про організацію освітнього процесу підготовки доктора філософії у Національному університеті біоресурсів і природокористування України на економічному факультеті було проведено атестацію здобувачів вищої освіти третього рівня.
13 серпня 2024 року у очно-дистанційному форматі на кафедрі фінансів відбулася атестація аспірантів ОНП «Фінанси, банківська справа та страхування».
На початку засідання завідувач кафедри фінансів, д.е.н., професор Наталія Швець нагадала аспірантам процедуру проходження атестації, вимоги, які потрібно виконати для успішної атестації та побажала усім плідної праці, вчасної підготовки та захисту дисертаційних робіт.
Здобувачі вищої освіти ступеня доктора філософії звітувались про виконання індивідуального плану освітньої та наукової роботи. Аспіранти розповіли про наукові праці, опубліковані за темою дисертації за звітний період, статті у наукових фахових виданнях України та виданнях, індексованих у міжнародних наукометричних базах, участь у науково-практичних конференціях. Особлива увага була приділена фактичному стану написання дисертації, апробація результатів дослідження та публікаційна активність.
У підсумку колектив кафедри фінансів схвалив звіти аспірантів, надали рекомендації щодо подальшого навчання в аспірантурі та побажав плідної подальшої наукової роботи.
19 серпня 2024 року в дистанційному форматі відбулася атестація аспірантів кафедри банківської справи та страхування здобувачів третього освітньо-наукового рівня ступеня доктора філософії, яка відповідала затвердженому алгоритму.
Завідувачка кафедри банківської справи та страхування Вікторія Костюк сформувала комісію до складу якої включено д.е.н., професора Любов Худолій, к.е.н., доцента Лідію Аврамчук, к.е.н., доцента Руслану Опальчук, к.е.н., доцента Олексія Муравського, к.е.н., доцента Олену Жарікову, к.е.н., доцента Ольгу Файчук.

Аспіранти звітували перед атестаційною комісією про свої наукові досягнення за звітний період, доповідали про виконання освітньої програми, проходження педагогічної практики, обговорювали плани на наступні етапи навчання та відповідали на запитання комісії.
Атестація аспірантів пройшла зі 100% явкою всіх здобувачів освіти третього освітнього ступеня. На засіданні були присутні наукові керівники аспірантів, які за потреби підтримували своїх аспірантів, коментували їхню публікаційну діяльність, оцінювали наукові досягнення та перспективи успішного завершення досліджень.
Загалом, комісія успішно атестувала аспірантів та здобувачів, адже всі виконали індивідуальний навчальний план та представили свої звіти за звітний період.

19 серпня 2024 року кафедра організації підприємництва та біржової діяльності, на виконання наказу №825 від 15.07.2024 р. про проведення атестації аспірантів та здобувачів, провела засідання, на якому обговорювалися питання атестації аспірантів та виконання ними індивідуальних планів навчання.
Здобувачі рівня доктора філософії детально зупинилися на основних результатах роботи за звітний період. Розкрили власні здобутки та досягнення, а також представили плани на перспективу. Наукові керівники позитивно характеризували аспірантів та їх роботи.
Обговорення пройшло у дружній невимушеній обстановці, де всі учасники засідання мали можливість задавати питання, на які здобувачі дали вичерпні відповіді.
У підсумку колектив кафедри організації підприємництва та біржової діяльності схвалив звіти аспірантів, побажав плідної подальшої наукової роботи та успішних захистів результатів дисертаційних досліджень.

20 серпня 2024 року на засіданні кафедри обліку та оподаткування обговорювалися питання атестації здобувачів третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти, що здійснюють дослідження під керівництвом НПП кафедри обліку та оподаткування та виконання ними індивідуальних планів щодо виконання освітньо-наукової програми підготовки здобувача вищої освіти ступеня доктора філософії зі спеціальності 071-Облік і оподаткування.

 

Заслухані звіти аспірантів першого, другого та третього року навчання, які доповіли про стан виконання індивідуального плану, виконання освітньої та наукової складової у підготовці доктора філософії.
  
 
Свої звіти представили здобувач третього року вечірньої форми навчання Попова О.О. (Науковий керівник – д.е.н., проф. Гуцаленко Л.В.), здобувачі другого року денної форми навчання Альошин В.Є. і Буличов В.А. (Науковий керівник – д.е.н., проф. Гуцаленко Л.В.), Бурдим Ю.М. і Кривошей О.В. (Науковий керівник – к.е.н., доц. Литвиненко В.С.), Савченко Н.Л. (Науковий керівник – к.е.н., доц. Боярова О.А.), здобувачі першого року денної форми навчання Венгер А.М. і Гаєвський О.О. (Науковий керівник – к.е.н., доц. Кузик Н.П.), Кравченко М.В. (Науковий керівник – к.е.н., доц. Деревянко С.І.), Молдован М.М. і Трохимець Б.В. (Науковий керівник – д.е.н., проф. Гуцаленко Л.В.), Іваненко А.Ю. і Овчарук В.В. (Науковий керівник – к.е.н., доц. Гуренко Т.О.).
 
 
Здобувачі рівня доктора філософії обґрунтували результатах виконання ОНП відповідно до індивідуальних планів. Розкрили власні здобутки та досягнення щодо участі в конференціях, написанні статей у наукових фахових виданнях України та виданнях, індексованих у міжнародних наукометричних базах, а також представили плани на перспективу.
 
Наукові керівники позитивно охарактеризували результати наукових досліджень аспірантів, навели стислу характеристику щодо співпраці з науковим керівником та кафедрою.
За результатами звітів та обговорення результатів наукових досліджень, представлених здобувачами науково-педогічний персонал кафедри мав можливість задавати питання, на які аспіранти дали змістовні відповіді. 
Після заслуховування звітів аспірантів і здобувачів завідувачем та членами кафедри обліку та оподаткування було прийнято одноголосне рішення щодо затвердження звітів. За результатами обговорення члени кафедри схвалили рішення про атестацію всіх аспірантів і здобувачів.
Гарант програми вказала на виконання індивідуальних планів на наступному етапі підготовки здобувачів, наголосивши здобувачам третього року навчання на виконанні освітньої компоненти – педагогічної практики. Акцентовано увагу на Положенні "Про педагогічну практику здобувача вищої освіти ступеня доктора філософії у Національному університеті біоресурсів і природокористування України", робочій програмі та методичних рекомендаціях.
На завершення завідувач кафедри Володимир Литвиненко та гарант програми Любов Гуцаленко привітали аспірантів і наукових керівників з успішним проходження чергового етапу виконання освітньо-наукової програми підготовки здобувача вищої освіти ступеня доктора філософії та побажали успішного опанування нових наукових вершин при проведенні наукових досліджень.
20 серпня 2024 року на засіданні кафедри статистики та економічного аналізу були заслухані звіти здобувачів вищої освіти ступеня доктора філософії та відбулося їх активне обговорення науково-педагогічними працівниками кафедри. За підсумками звітування та обговорення рішенням кафедри здобувачі вищої освіти ступеня доктора філософії атестовані та рекомендовані до продовження навчання в аспірантури. Результати їх наукових досліджень достатньо апробовані шляхом участі у міжнародних науково-практичних конференціях, публікації тез доповідей та наукових статей у фахових наукових збірниках. 
21 серпня 2024 року були заслухані звіти наших аспірантів на засіданні наукової ради і також були атестовані і рекомендовані до продовження навчання.   
20 серпня 2024 року було проведено чергову атестацію здобувачів наукового ступеня доктора філософії на кафедрі економіки. Кожен аспірант доповідав про виконану роботу за звітний період. Крім того, наукові керівники піддавали аналізу етапи наукового шляху своїх учнів, зазначаючи ту чи іншу ступінь зрілості молодих науковців, виконання індивідуальних планів. Здобувачі 4 року підготовки надали примірники дисертаційних робіт, котрі заплановано подати на експертизу згідно з затвердженою процедурою. Викладачі кафедри економіки також взяли активну участь в обговоренні наукової роботи аспірантів.
 
 
Підсумовуючи результати ретельного обговорення звітів аспірантів, кафедра вирішила визнати їх роботу задовільною, і такою, що відповідає встановленим термінам виконання освітньої та наукової складових ОНП «Економіка підприємств та галузей національного господарства».
Аспіранти кафедри глобальної економіки на засіданні кафедри пройшли щорічну атестацію, яка відбулась у змішаному форматі.  В очному форматі був запрошений аспірант Юрій Іванець, який готується до захисту дисертаційного дослідження. Науковий керівник д.е.н., професор Кваша Сергій Миколайович. Всі інші аспіранти, першого, другого і третього років навчання заслухали та атестували в режимі онлайн.

 

 
Вітаємо аспірантів економічного факультету із успішним проходженням атестації!
 
Юлія Негода,
заступник декана економічного факультету

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook