Студенти НУБіП України бронзові призери чемпіонату України з пляжного футболу

26 серпня 2024 року
З 21 по 25 серпня у місті Черкаси відбувся чемпіонат України з пляжного футболу серед чоловіків. Цій події передувала серія відбіркових турнірів у містах та обласних центрах нашої держави.
Найпотужніший відбірковий турнір був у місті Києві, який налічував 24 команди і тривав близько трьох місяців. Спочатку за швейцарською системою розіграшу, з урахуванням кількості перемог команди були розподілені на чотири ліги по 6 у кожній. Ті колективи, що виграли найбільшу кількість ігор відібралися до вищої ліги міста Києва і мали право змагатися за три путівки на чемпіонат України. Тож конкуренція у Київському турнірі була найзапекліша.
 
Наймайстерніші члени збірної НУБіП України з пляжного футболу, що є студентами спеціальності 017 «Фізична культура і спорт» були запрошені до команди «Альтернатива», президент, якої є стейкхолдером освітньої програми «Фізична культура і спорт». Це – Олег Сіренко, Антон Росс, Данило Кунцевич, Назарій Мануков, Дмитро Мельничук. Команду очолив завідувач кафедри фізичної культури і спорту Микола Костенко. Інші члени збірної НУБіП України підсили такі бічсокерні колективи: Іван Глуцький – Griffin; Артем Федорченко – NC Beachsoccer; Віктор Головатюк, Ігор Малюк – VPK-Поверхность ТВ; Євген Мельничук, Владислав Кулик – Domino`Pizza.
 
У запеклій боротьбі серед сильніших команд міста Києва ФК «Альтернатива» посіла перше місце, вигравши Чемпіонат і автоматично виборола путівку на чемпіонат України. До неї приєдналися NC Beachsoccer і BSC Arturmusic. За підсумками змагань Миколу Костенка визнано кращим тренером чемпіонату м. Києва з пляжного футболу 2024 року.
Отже, до чемпіонату України з пляжного футболу потрапили 3 київські команди і ще 5 переможців обласних та міських чемпіонатів: «Вибір» з м. Дніпро, ФК «Молодіжне» – Рівненська область, ФК «Запоріжжя» з міста Запоріжжя, ФК «Карбон» – з Черкас, ФК «Орлівка» – з Вінниці. Команди були розділені на дві групи по 4-ри у кожній.
 
ФК «Альтернатива» потрапила до групи «А» разом із NC Beachsoccer, ФК «Карбон» та ФК «Орлівка». На груповому етапі підопічні Миколи Костенка виграли три поєдинки, посівши перше місце у групі і потрапили до півфіналу. На жаль, під час змагань не обійшлося без втрат. У другому поєдинку з командою NC Beachsoccer отримав пошкодження гомілковостопу Олег Будзько, яке унеможливило подальшу участь провідного гравця у змаганнях, а у півфінальному поєдинку ще одна травма спіткала досвідченого гравця члена збірної України з пляжного футболу Олександра Корнійчука, який зламав пальця. Тож втративши двох гравців «Альтернатива» не змогла пробитися у фінал Чемпіонату, але поборолася за бронзу.
У вирішальному поєдинку за бронзові нагороди проти NC Beachsoccer підопічні Миколи Костенка завдяки наполегливій праці і командному духу вирвали перемогу 4:3. Вирішальний гол зі штрафного удару з власного штрафного майданчику, поціливши прямісінько у дев’ятку забив Іван Глуцький (гуманітарно-педагогічний факультет, спеціальність «Фізична культура і спорт»). Тож третє місце – у ФК «Альтернатива», а студенти НУБіП України Іван Глуцький, Олег Сіренко, Антон Росс і Данило Кунцевич бронзові призери чемпіонату України з пляжного футболу 2024 року.
 
Вітаємо хлопців із вдалим виступом і бажаємо успіху збірній НУБіП України у Кубку України з пляжного футболу серед ЗВО, який відбудеться з 11 по 13 вересня у місті Київ!
 
В’ячеслав Пархоменко,
старший викладач
кафедри фізичного виховання,

    


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook