Ректорат: старт нового навчального року і завершення вступної кампанії в магістратуру та аспірантуру

26 серпня 2024 року
26 серпня 2024 року відбулося чергове засідання ректорату – плановано під головуванням ректора Вадима Ткачука і неплановано – у сховищі 3-го навчального корпусу, під акомпанемент масованої ракетної атаки російського агресора, що тривала чи не весь день. Та нам, як писав поет, своє робить, тож на порядку денному стояли найактуальніші питання життєдіяльності університету.

Розпочали з приємної новини – вручення нагрудної відзнаки Головнокомандувача ЗСУ – «Хреста Військова честь» начальнику кафедри військової підготовки Валерію Шевчуку.

Відкриваючи засідання, ректор відзначив, що навчальний рік розпочався в університеті активно, і до контролю освітнього процесу важливо залучати не тільки відповідні відділи і служби, а й факультети та ННІ. Слід також дбати і систематизувати місця проходження практик, не забувати про знайомство з навчально-науковою базою провідних університетів України (для чого організовувати їх відвідування представниками НУБіП). Очільник університету нагадав: набір в магістратуру і аспірантуру завершується, тож потрібно постійно контролювати його перебіг.

Проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергій Кваша доповів про хід і завершення традиційної Школи першокурсника, епідеміологічний стан в колективі університету (COVID-19 у його сучасних проявах загрози, на щастя, не складає).

Учений секретар Оксана Барановська зупинилася на підготовці наради з планування на вересень.
Проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародної діяльності Олександр Лабенко звернув увагу на проєктні заявки Горизонт Європа, Еразмус + та інші, необхідність тримати в полі зору реалізацію спільного з китайськими партнерами інституту.

Проректор з науково-педагогічної роботи та цифрової трансформації Олена Глазунова проінформувала про проведення наради з гарантами освітніх програм (акредитації яких пройдуть у вересні), засідання комісії з оцінки знань з іноземної мови та допущення 12 науково-педагогічних працівників до викладання дисциплін англійською, моніторинг відвідування занять, плановане анкетування першокурсників через особисті кабінети, а також початок технологічного аудиту придбаної раніше для потреб різноманітних лабораторій техніки й обладнання. Її інформацію доповнив начальник навчального відділу Ярослав Рудик.

Проректор з наукової роботи та інноваційної діяльності Оксана Тонха повідомила про низку заходів з наукової діяльності, підготовку проєктів для участі в конкурсі на державне фінансування. Зокрема мова йшла про підготовку договорів на виконання 2 проєктів – переможців конкурсу реімбурсації – 2024, оголошення з 21 серпня першого етапу конкурсного відбору наукових проєктів молодих учених (термін подання в МОН до 30 вересня, підготовку наукових проєктів до участі у першому етапі конкурсного відбору МОН на 2025 рік). Доповнюючи її інформацію, завідувач відділу аспірантури Віталій Вакуленко закцентував на ході вступних випробувань зі спеціальності та філософії, оплаті за навчання аспірантами контрактної форми і проходженні всіма здобувачами атестацій.

Головний енергетик Євген Кулібаба, який тимчасово опікується господарськими питаннями в університеті, поінформував про ремонтні роботи в гуртожитках та навчальних корпусах, облагородження довколишньої території, питання тендерів на закупівлю генераторів тощо.

Директор студентського містечка Сергій Стецюк спинився на поселенні студентів, стан з водо- і енергопостачанням гуртожитків, особливо в такий наднапружений, як сьогодні, день масованого повітряного нальоту на столицю.
Відповідальний секретар приймальної комісії Олексій Соломка доповів про надання рекомендацій для зарахування на бюджет у магістратуру: рекомендовано 784 особи. Сьогодні до 18:00 триватиме підтвердження цих рекомендацій КЕП (кваліфікованого електронного підпису).

Голова профспілкової організації співробітників Ростислав Тарасенко проінформував про завершення сезону у СОТ «Академічний», підтримку побажань керівництва ДОЗ «Чайка» щодо продовження залучення там студентів – майбутніх соціальних працівників до виробничої практики як вихователів.

Начальник відділу організаційної діяльності навчально-дослідних господарств, Боярської лісової дослідної станції та навчально-виробничої практики Микола Грунтковський доповів про перебіг господарських робіт в НДГ, зокрема збір сої.

Начальник відділу регіонального розвитку, координації діяльності відокремлених структурних підрозділів, дистанційної освіти та заочного навчання Наталія Овдій зупинилася на організації освітнього процесу в коледжах.

Головний бухгалтер Тетяна Кондрицька деталізувала надходження коштів за навчання і проживання в гуртожитках, а також спинилась на нарахуванні та відправленні на виплату всіх видів стипендій.

Начальниця планово-фінансового відділу Тетяна Костюк інформувала про підготовку кошторису з надання побутових послуг студентам університету, які проживають у гуртожитках. А оскільки зростання кількості і поліпшення якості цих послуг зростає (взяти хоча б початок роботи пралень самообслуговування), то і роботи у наших плановиків додається.

Начальник кафедри військової підготовки Валерій Шевчук доповів про готовність курсантів кафедри до складання військової присяги, яка відбудеться днями.

Про роботу своїх служб інформували також начальник відділу кадрів Сергій Грищенко, начальник юридичного відділу Андрій Бова, голова сенату Студентської організації Олександр Вертелецький.

Президент університету Станіслав Ніколаєнко поінформував членів ректорату про розмову з міністром фінансів Сергієм Марченком та міністром освіти і науки Оксеном Лісовим, що відбулася під час церемонії до Дня незалежності України на Софіївській площі. Стосувалася вона, як і слід було очікувати, фінансування вищої освіти та необхідності фінансування держзамовлення.

Підбиваючи підсумки, ректор Вадим Ткачук дав ряд доручень. Зокрема, Сергію Кваші – контролювати готовність підрозділів університету до Дня знань, Олені Глазуновій – перебіг навчального процесу, а Олексію Соломці – вступну кампанію в магістратуру та аспірантуру. Тетяні Кондрицькій, Тетяні Костюк – проаналізувати картину університетських підрозділів (НДГ, наукові, виробничі підрозділи господарських служб) у частині доходів і витрат, та інше.

Ректорат розглянув й інші питання життєдіяльності університету.


Пресслужба
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook