Чим запам’яталась практика з геодезії 2024?

25 серпня 2024 року
Цього року студенти другого курсу факультету землевпорядкування пройшли навчальну практику з геодезії, яка стала яскравою і незабутньою частиною їхнього навчання у Національному університеті біоресурсів і природокористування України. Вона дала можливість не лише закріпити теоретичні знання, але й набути реальних практичних навичок роботи з сучасним геодезичним обладнанням.

Перш ніж розпочати роботу, ми пройшли детальний інструктаж з техніки безпеки, який провела доцентка кафедри охорони праці та біотехнічних систем у тваринництві Тетяна Зубок. Також декан факультету Тарас Євсюков і керівники академічних груп професор Іван Опенько і доценти Олексій Жук та Олександр Шевченко нагадали нам про важливість дотримання правил безпеки в умовах воєнного стану та дії у разі повітряної тривоги.

Практика була побудована таким чином, щоб кожен із нас міг відчути себе частиною команди. Ми працювали у бригадах по 5-6 осіб, виконуючи різноманітні завдання як під час польових робіт, так і в камеральній частині. Завдяки цьому ми навчилися взаємодіяти, підтримувати одне одного та ефективно розподіляти обов’язки.

Озброєні сучасними приладами – тахеометрами (GeoMax, Leica 405, Leica 1200, Hitarget), цифровими нівелірами, штативами, рейками, електронними рулетками – ми розпочали наші геодезичні пригоди. Нами було створено мережу полігонометрії 1 розряду, виміряно сотні кутів і перевищень, використовуючи різноманітні геодезичні прилади та обладнання. Особливо запам’яталося виконання вимірювань на території університетського кампусу та Ботанічного саду НУБіП України. Це був справжній виклик, адже ми працювали з високою точністю і відповідальністю.

Кульмінацією нашої практики стало відвідування Дзвінківського навчально-наукового геодезичного полігону. Це була чудова нагода не лише побачити, як працюють справжні фахівці, але й спробувати себе в ролі землевпорядників, виконуючи завдання з пошуку геодезичних пунктів за допомогою сучасного GNSS-обладнання. Після цього ми провели чудовий час разом: приготували обід у польових умовах, обмінялися враженнями та отримали безліч позитивних емоцій і звісно побували в обіймах річки Ірпінь. Також дорогою до полігону ми завітали до ВП НУБіП України «Боярська лісова дослідна станція», де заступник директора з наукової роботи Олександр Мельник ознайомив з історією та особливостями функціонування підрозділу.

 

Звісно, хотілось би висловити щиру подяку директору Боярської лісової дослідної станції Анатолію Карпуку, його заступнику Олександру Мельнику та керівнику ННВЦ «Автоінжиніринг» Володимиру Євтушенку за чудову можливість провести навчання на геодезичному полігоні та отримати неоціненний досвід.

Ця практика подарувала нам багато яскравих моментів, нових знань і вмінь, які стануть міцним фундаментом для нашого подальшого навчання та професійного зростання. Ми вдячні НУБіП і всім викладачам, які допомогли зробити цей досвід таким цінним і незабутнім.

Анна Тараненко,
студентка факультету землевпорядкування


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook