Ректор Вадим Ткачук із робочим візитом відвідав Боярську лісову дослідну станцію

25 серпня 2024 року
Зустріч розпочалася з огляду території і матеріально-технічної бази Плесецького лісництва. Директор станції Анатолій Карпук поінформував щодо діяльності лісового та декоративного лісорозсадників. У ході зустрічі обговорено питання розвитку еколого-просвітницької діяльності станції, упорядкування та розширення мережі рекреації на території лісового фонду ВП НУБіП України «Боярська ЛДС».

 

На території Дзвінківського навчально-науково-виробничого центру обговорили питання практичної підготовки студентів у 2023-2024 навчальному році. Відсутність укриття на базі практик внесли корективи у навчальні плани в частині забезпечення проживання студентів. Тому навчальні і виробничі практики проходили форматом одноденних виїздів. Всього практичну підготовку пройшли близько 500 студентів ННІ лісового і садово-паркового господарства та факультету землевпорядкування НУБіП України.

Окремо обговорили питанням проведення наукових досліджень і розвитку лісівничої науки. Науковці ННІ лісового і садово-паркового господарства та Боярської лісової дослідної станції мають стати рушійною силою з розробки нормативних актів України в частині ведення лісового господарства, адаптованих під кращі світові практики на шляху України до європейської інтеграції.

Боярська лісова дослідна станція була створена у 1925 році, одночасно з відкриттям лісоінженерного факультету при Київському сільськогосподарському інституті. Тому 2025 рік є 100-річним ювілеєм станції. У зв’язку з цим обговорили пропозиції колективу та наукової ради Боярської ЛДС щодо проектованих робіт та заходів до 2025 року, які направлені на вдосконалення та подальше забезпечення навчально-наукової та виробничої складової при підготовці Університетом висококваліфікованих спеціалістів для лісової галузі України.

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook