Розширене засідання вченої ради механіко-технологічного факультету: до 2024/2025 навчального року готові

23 серпня 2024 року
16 серпня 2024 року відбулося розширене засідання вченої ради механіко-технологічного факультету у форматі зборів трудового колективу. Як представниця ректорату університету у засіданні взяла участь заступниця начальника навчального відділу Оксана Зазимко.

Після хвилини мовчання в пам’ять про випускників факультету та всіх українців, які загинули в наслідок агресивної війни, розв’язаної російською федерацією, розпочав розширене засідання декан механіко-технологічного факультету Вячеслав Братішко.

 

Декан факультету розкрив основні здобутки колективу факультету та зосередив увагу аудиторії на завданнях і планах на 2024/2025 навчальний рік, затверджених на засіданні вченої ради університету. У своїй доповіді Вячеслав Вячеславович приділив суттєву увагу результатам цьогорічної вступної кампанії та наголосив на потребі результативнішої профорієнтаційної роботи кафедр факультету, необхідності збільшення контингенту слухачів підготовчих курсів, активної роботи в соціальних мережах.

Вячеслав Вячеславович наголосив на необхідності активізації публікаційної активності науково-педагогічних працівників, зокрема у виданнях, що індексуються в міжнародних базах Scopus та Web of Science, якісній підготовці конкурсних проектів науково-дослідних робіт, продовженні співпраці з бізнесом, просуванні наукових послуг кафедр, провадженні освітньої діяльності у сфері професійно-технічної освіти, збільшенні кількості навчальних дисциплін, які викладаються іноземними мовами. Декан наголосив на необхідності розширення баз виробничих практик бакалаврів та магістрів; закінчення атестації всіх електронних навчальних курсів тощо.

У своєму виступі заступниця начальника навчального відділу Оксана Зазимко наголосила, що університет взяв курс на цифрову трансформацію та інформатизацію освітнього процесу, збільшення можливостей міжнародного стажування та участі науково-педагогічних працівників факультету у міжнародних проектах. І механіко-технологічний факультет має достатньо потужностей для реалізації всіх намічених планів у 2024/2025 навчальному році.

Серед основних питань, які хвилювали присутніх співробітників факультету, були питання включення в рейтинг НПП робіт з покращення матеріально-технічної бази та господарської діяльності викладачів, підготовки методичних рекомендацій з новітньої сільсько-господарської техніки, рекомендації щодо участі представників колективу в удосконаленні методів рейтингового оцінювання діяльності тощо.

До обговорення долучилися завідувачі кафедр: сільськогосподарських машин та системотехніки ім. акад. П.М. Василенка Юрій Гуменюк, тракторів і автомобілів Євген Калінін, транспортних технологій та засобів у АПК Лілія Савченко.

   

Незважаючи на те, що розширене засідання вченої ради факультету двічі переривала повітряна тривого, всі питання життєдіяльності механіко-технологічного факультету в умовах воєнного стану були розглянуті. Колектив механіко-технологічного факультету прийняв до виконання завдання, затверджені вченими радами університету і факультету на 2024/2025 навчальний рік.

 

Оксана Ачкевич,
заступниця декана з навчальної та виховної робот
и

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook