Вчена рада факультету тваринництва та водних біоресурсів схвалила основні завдання на 2024-2025 навчальний рік

22 серпня 2024 року
16 серпня відбулося засідання вченої ради факультету у розширеному форматі в складних умовах воєнного стану, в якому наша країна перебуває з 24 лютого 2022 року. Засідання відбулося за участі ученого секретаря університету Оксани Барановської.

Почалося засідання із доповіді декана Руслана Кононенка щодо основних пунктів життєдіяльності факультету у 2023-2024 навчальному році з подальшим окресленням нових завдань та викликів на 2024-2025 навчальний рік. Він зазначив що колектив факультету постійно працює на підвищення рівня навчальної, навчально-методичної, інноваційної, виховної роботи, покращення матеріально-технічного забезпечення кафедр, навчальних та наукових лабораторій, міжнародної діяльності. Так, введено в дію оновлену навчально-науково-виробничу лабораторію технологій виробництва продукції птахівництва; розпочато підготовку до ремонтних робіт в проблемній лабораторії кормів та кормових добавок; проведено капітальний ремонт 33 кімнат у гуртожитку № 11 та триває ще у 10 кімнатах. Основну увагу Руслан Кононенко звернув на надзвичайно складні умови, в яких проходить вступна компанія. На завершення свого виступу декан зазначив, що кожен науково-педагогічний працівник повинен розуміти, що його професія пов'язана із постійним самовдосконаленням, навчанням протягом усього життя, бути професіоналом своєї справи, пишатися своєю роботою.
В обговоренні доповіді взяли участь: Микола Повозніков, завідувач кафедри бджільництва, Дмитро Уманець директор НДІ технологій та якості продукції тваринництва, Наталія Свириденко доцент кафедри генетики, розведення та біотехнології тварин та Петро Шевченко доцент кафедри гідробіології та іхтіології, які підтримали та схвалили звіт декана за 2023-2024 навчальний рік.
Оксана Барановська у своєму виступі відзначила згуртованість колективу та досягнення, наголосила на необхідності активізації міжнародної діяльності через пошук та здобуття наукових міжнародних грантів та нарощуванням контингенту студентів шляхом залучення на навчання іноземців. Посилення профорієнтаційної роботи, необхідність пошуку її нових форм. Постійно здійснювати аналіз потреб ринку праці, модернізацію освітніх програм, які відповідають сучасним вимогам та стандартам. Оксана Дмитрівна наголосила на неухильному дотриманні правил поведінки в умовах воєнного стану в Україні та санітарно-епідеміологічних норм у навчальних приміщеннях і на території університету. Крім цього, вона зупинилася на необхідності співпраці з іншими факультетами для виконання спільних наукових та навчальних проєктів, на посиленні співпраці з бізнесом, установами та організаціями. В кінці вона побажала колективу не зупинятися на досягнутому і незважаючи на виклики сьогодення рухатися вперед.
Про наукову роботу та план наукової роботи факультету на 2024-2025 навчальний рік доповів директор НДІ технологій та якості продукції тваринництва Дмитро Уманець.
Потому члени вченої ради обговорили та затвердили план роботи вченої ради факультету тваринництва та водних біоресурсів на 2024-2025 навчальний рік, представлений секретарем вченої ради Людмилою Зламанюк.
За усіма пунктами порядку денного проведено обговорення та шляхом відкритого голосування прийняті відповідні рішення.
 
Підводячи підсумки вченої ради декан факультету наголосив, що найближчі роки колективу факультету доведеться переналаштовуватися до вимог часу. Тому ми не маємо права сидіти склавши руки, і чекати доки все повернеться так як будо до цього. Факультет має розвиватися і рухатися вперед незважаючи на виклики які нам ставляться часом.
 
 
Людмила Зламанюк,

секретар вченої ради факультету 


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook