Перші кроки у вищій освіті: знайомство першокурсників з НУБіП України

23 серпня 2024 року
22 серпня в актовій залі навчального корпусу №3 Національного університету біоресурсів і природокористування України відбулася визначна подія для студентів, які вступили у 2024 році, – «Школа першокурсника – 2024».

Метою цього заходу було ознайомлення нових студентів з університетом, його культурою, структурою, правилами та різноманітними можливостями, які вони матимуть під час навчання. «Школа першокурсника – 2024» стала важливою стартовою подією для молодих людей, які лише починають свій освітній шлях.

 

У заході взяли участь студенти факультетів інформаційних технологій, землевпорядкування та економічного. Подія розпочалася з промови ректора університету, Вадима Анатолійовича Ткачука, який привітав першокурсників та поділився своїми побажаннями на майбутнє. Він наголосив на важливості сумлінного навчання та активної участі у житті університету. Також ректор представив студентам проректорів, керівників відділів та служб, які тісно співпрацюють зі студентами. Він ознайомив присутніх з історією університету, від моменту його заснування у 1898 році до сьогодні. Вадим Анатолійович підкреслив, що бути студентом НУБіП України – це почесно, відповідально та цікаво, і висловив упевненість в успішному старті їхнього шляху до знань та майбутньої професії.

Начальник навчального відділу Ярослав Михайлович Рудик, розповів про організацію освітнього процесу в університеті на 2024-2025 навчальний рік, висвітливши структуру навчальних програм та важливість відвідування занять.

Сергій Васильович Стецюк, директор студентського містечка, ознайомив студентів з правилами проживання у гуртожитках, особливо з урахуванням умов воєнного стану, наголошуючи на дотриманні безпеки та взаємоповаги серед мешканців.

Алла Володимирівна Клепко, завідувачка кафедри загальної екології, радіобіології та безпеки життєдіяльності, провела інструктаж з охорони праці та техніки безпеки, зокрема щодо умов воєнного стану та потенційних викликів для життя студентів.

Перша заступниця голови Сенату студентської організації Вероніка Олексіївна Вєрємєєва, розповіла про напрями діяльності студентського самоврядування, закликавши першокурсників активно долучатися до різних ініціатив.

Сергій Олексійович Вербицький, в.о. завідувача кафедри фізичної культури і спорту, надав інформацію про спортивні секції та групи, де студенти можуть займатися спортом і підтримувати фізичну форму.

Завершила програму виступів Ірина Зінов'ївна Майданюк, яка яскраво представила творчі студії та гуртки університету. На сцені відбулося захопливе дійство від Тріо «ТОНІКА», Народної мистецької студії «7 сходинок», студії сучасного танцю «Сузір'я ритмів», Народної студії естрадного, джазового і академічного співу, ансамблю бального танцю «Чарівність», Народного дівочого вокального ансамблю «ОКТАВА» та Народного ансамблю пісні і танцю «КОЛОС» імені Станіслава Семеновського.

 

 

 

 

«Школа першокурсника – 2024» успішно виконала своє завдання, надавши новим студентам всю необхідну інформацію для вдалого початку навчання. Захід допоміг першокурсникам не тільки ознайомитися з організаційними питаннями навчального процесу, але й відчути себе частиною великої університетської родини.

Анжеліка Федоренко,
провідний фахівець відділу
виховної роботи та студентських справ

 


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook