Студентство — найкращі роки життя! Колектив факультету захисту рослин, біотехнологій та екології розпочинає навчальний рік та зустрічає любих першокурсників!

21 серпня 2024 року
19 серпня 2024 року колектив факультету захисту рослин, біотехнологій та екології тепло та привітно зустрів своїх першокурсників! Факультетська родина поповнилася розумними та завзятими студентами спеціальностей 101 «Екологія», 162 «Біотехнології та біоінженерія», 202 «Захист і карантин рослин».  

 

Локацією для проведення свята факультет захисту рослин, біотехнологій та екології обрав зелену перлину НУБіП України — Ботанічний сад. Першокурсники та їх батьки мали змогу не лише провести урочисту частину в унікальному місці просто неба, в оточенні рідкісних таксонів та міфологічних скульптур, а й продовжити знайомство прогулянкою-екскурсією від кураторів груп, які показали неймовірно цікаві місця та розповіли багато пізнавальних фактів.

  

Урочиста посвята розпочалась з хвилини мовчання для вшанування пам'яті загиблих, виконання присутніми Державного Гімну України та зачитання подяки воїнам Збройних Сил України за можливість жити, навчатися, працювати. Після чого першокурсники прийняли присягу студентів НУБіП України та приєдналися до родини факультету.

 

«Сьогодні ви зробили крок до нових можливостей, крок на зустріч знань. Мені приємно, що ви обрали НУБіП України, зокрема наш факультет. Ви, мабуть, переглядали рейтинг найкращих столичних закладів освіти і бачили, що наш університет посідає 5 сходинку. Це говорить про те, що ви на правильному шляху, в надійних руках. Наші викладачі готові ділитися з вами своїми знаннями та досвідом, які вони накопичували не один рік. Всебічно розвивайтеся, будьте креативними, сміливими, наполегливими, використовуйте всі можливості, які дає університет. Нехай всі задумані плани здійснюються, бажаю вам успіхів, цікавого та насиченого студентства й мирного неба! Усіх благ!»,промовила Юлія Василівна.

З вітальним словом до студентів звернулася начальниця відділу регіонального розвитку, координації діяльності відокремлених структурних підрозділів, дистанційної освіти та заочного навчання Наталія Овдій. «Від імені ректора Вадима Ткачука вітаємо вас в могутньому університеті НУБіП України! Якщо ви тут, значить ви з усім впоралися, не хвилюйтеся, видихайте. У вас починається новий етап в житті, етап нових знайомств, відкриттів, незабутніх років молодості. Бажаю вам мудрості у прийнятті всіх важливих рішень! Працюйте над собою, читайте книги, займайтеся своїми першими серйозними дослідженнями й сміливо йдіть вперед!»,промовила Наталія Миколаївна.

 

«Я вам трохи заздрю, адже ви починаєте найкращі роки свого життя, роки студентства. Ви будете здобувати знання та переймати досвід у найкращих, досвідчених та професійних фахівців — викладачів факультету. Можливо ви не одразу зрозумієте книгу життя, проте будьте допитливими й тренуйтеся читати між рядків, там заховано найбільше цінних знань!», — щиро привітав студентів Богдан Шпак, керівник департаменту реєстрації та регулювання Syngenta.

 

Заступниця декана з навчальної роботи Оксана Сикало, заступниця декана з наукової та міжнародної діяльності Валерія Бондарь, заступник декана з навчальної роботи і господарської діяльності Петро Дрозд привітали студентів та зачитали наказ Міністерства освіти і науки України спеціальностей 101 «Екологія», 162 «Біотехнології та біоінженерія», 202 «Захист і карантин рослин», знайомлячи в експрес форматі студентів один з одним. Оксана Олексіївна привітала студентів наголосивши, що адміністрація завжди допоможе у вирішенні будь-яких питань, направить, дасть слушні рекомендації. Петро Юрійович приєднався до всіх побажань, підкресливши, що студенти зробили правильний вибір, коли вступили в університет й приєдналися до факультету захисту рослин, біотехнологій та екології. Валерія Іванівна представила викладачів-екологів, що будуть навчати студентів, побажала першокурсникам натхнення до навчання та мирного неба. «Ліна Костенко каже, що кожен фініш, то по суті старт. Тому стартуйте любі першокурсники в нову сторінку свого життя!», — промовила Валерія Іванівна.

 

Далі від імені студентських кураторів, людей, які будуть супроводжувати першокурсників цей рік, наставляти та розповідати всі таємниці факультету з вітальною промовою виступила Тетяна Назаренко. Також до першокурсників звернувся голова ССО факультету Владислав Павлюк, який закликав студентів бути активними, брати участь у спортивних змаганнях, реалізовувати творчий потенціал в культурно-масових заходах, ставати членами наукових гуртків.

Ведучі представили студентам наставників груп, які будуть допомагати розв'язувати різноманітні питання та підтримувати продовж всього навчального шляху, а саме Олександра Бабича, Валерію Бондарь, Анатолія Білушенко, Оксану Таран. Крім того, першокурсників підтримала музикальною композицією Анна Погрібна, яка виконала запальну пісню «Моя любов» (автор М. Собко). Після урочистої посвяти та ознайомчої екскурсії студенти 1 курсу, а також студенти 2 курсу факультету захисту рослин, біотехнологій та екології розпочали навчання згідно з графіком освітнього процесу.

 

Дорогі першокурсники, радо приймаємо вас в родину факультету захисту рослин, біотехнологій та екології! Нехай студентські роки принесуть вам творчу наснагу, професійні та духовні здобутки, нових вірних друзів! Наповнюйтесь яскравими подіями, знаннями, знайомствами, досвідом. Вас чекає захоплююча подорож у студентство, тож будьте активними, будьте творцями свого життя, в добрий шлях!

Наталія Батрак

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook