Кафедра гігієни тварин і харчових продуктів ім. проф. А.К. Скороходька: починаємо навчальний рік із профорієнтації
Доброго дня, Микито. Розкажіть про Вашу підготовку до вступу в НУБіП. Як розпочався Ваш шлях знайомства з НУБіП України?
— Про університет мені розказали викладачі, які завітали в школу. Потім знайшов сайт НУБіП, почав слідкувати за новинами закладу, за життям студентів та визначив для себе на який факультет буду вступати. Зараз починаю підготовку до МПТ.
Що вплинуло на вибір факультету та спеціальності?
— На вибір факультету і спеціальності вплинули поради батьків та особисте захоплення тваринами. Мені завжди було цікаво лікування та профілактика захворювань у тварин. До того ж я читав, що понад 70% випускників знаходять високооплачувану роботу в своїй галузі. Також статистика показує що на сьогодення практикуючі спеціалісти завжди мають роботу в умовах війни, а НУБіП пропонує умови для практики. Факультет використовує як продуктивних так і домашніх тварин, і це є показником кваліфікованої підготовки студентів. За роки навчання я зможу вивчити та попрактикуватись на спеціалізованому обладнані, отримати навички спілкування з людьми, керівництвом та розвиватись в улюбленій галузі.
Чим ще захоплюєтесь?
— Мої улюблені шкільні предмети це хімія та біологія. У вільний час провожу хімічні досліди. Також люблю дебати та спортивні змагання, де я можу проявити себе.
Які ваші мрії на майбутнє?
— У найближчому майбутньому я мрію підготуватись та добре здати МПТ і стати студентом факультету ветеринарної медицини, мрію навчатись в столиці. А згодом, коли стану кваліфікованим спеціалістом, працювати та розвиватись в сфері ветеринарії. Гарна освіта потрібна для того, щоб влаштувавшись на роботу отримувати моральне та матеріальне задоволення від улюбленої справи. Я радий що батьки підтримують мій вибір. Успіх приходить коли ти робиш те, що тобі по душі.
Дякую Вам, Микито, за розмову. Успіхів! У найближчому майбутньому чекаємо Вас в рядах студентів факультету ветеринарної медицини.
В’ячеслав СОЛОМОН,
завідувач кафедри гігієни тварин і харчових продуктів
імені професора А.К. Скороходька