PhD: Чому вступники в аспірантуру віддають перевагу ОНП «Харчові технології»

12 серпня 2024 року

 Триває вступна кампанія до аспірантури НУБіП України і сьогодні ми маємо можливість задати декілька питань вступнику на третій освітньо-науковий рівень вищої освіти ступеню «Доктор філософії» Коваленко Роману Борисовичу.

  • Доброго дня. Розкажіть будь ласка про себе, свою роботу, захоплення, можливо хоббі?

— З дитинства займався професійно футболом, приймав участь в міжнародних та національних турнірах, зараз це залишилось моїм хоббі як і загалом активний відпочинок. Оскільки тема здоров’я людини в тому числі і здорового харчування була цікава мені все життя (по сьогодні працюю на посаді реабілітолога в спортивному клубі), це і спонукало мене більш детально заглибитись в тему харчування спортсменів і спробувати зайнятись дослідницькою роботою в даному напрямку.

  • Чому Ви обрали саме НУБіП України та звідки дізнались про вступну кампанію до аспірантури?

— НУБіП обрав через високі рейтинги серед закладів вищої освіти України та гарну репутацію, високу якість освіти та широку науково-дослідницьку базу університету. Самостійно побувавши навіть на території Університету розумієш масштаб та високий рівень ЗВО. Про вступну кампанію в аспірантуру дізнався на семінарі з питань нутриціології запитавши про вступ у декана факультету харчових технологій та управління якістю АПК Лариси Вацлавівни Баль-Прилипко, яка була представлена спікером.

  • Яка Ваша попередня освіта та як вона вплинула на вибір майбутньої спеціальності?

— Я закінчив НТУУ «КПІ», Міжуніверситетський медико-інженерний факультет за спеціальністю «Фізична реабілітація». По роботі часто доводилось стикатися з питаннями харчування спортсменів, тому обрав спеціальність «Харчові технології», щоб більше дізнатися та дослідити питання спортивного харчування та харчування загалом людей, які ведуть активний спосіб життя, а точніше спортсменів. Харчові технології є динамічною сферою, тому тут є багато можливостей для інновацій та розвитку нових продуктів.

  • Яку форму навчання обрали та які очікування від освітньо-наукового процесу?

— Обрав денну форму навчання, щоб більш ретельно поглибитись в питання харчування спортсменів, більш детально досліджувати вже існуючі проблеми та по можливості запропонувати свіжі ідеї розвитку цього напрямку. Також щоб отримати доступ до обладнання та інших ресурсів університету та щоб постійно бути у прямому контакті зі своїм науковим керівником. Готовий виділяти більшість свого часу на наукові дослідження, так як на сьогоднішній день наукова діяльність – пріоритетний напрямок розвитку мого життя, в якому я бачу і подальші перспективи. Від освітньо-наукового процесу очікую в першу чергу максимального поглиблення в тему харчування спортсменів в період їх підготовки до змагань та під наглядом свого наукового керівника проводити власні дослідження та експерименти цього напрямку.

  • Як Ви готуєтесь до вступних випробувань та чи визначились з майбутнім напрямом наукових досліджень?

— До вступних випробувань почав готуватись ще рік назад, щойно вирішив спробувати себе в дослідницькій діяльності. За порадами Лариси Вацлавівни вивчаю актуальну літературу згідно Програми вступних випробувань для вступників на освітньо-наукову програму «Харчові технології» (https://nubip.edu.ua/node/90928/7). У вільний час самостійно підтягую свої знання, в тому числі спілкуючись з професійними спортсменами та нутриціологами. По можливості відвідую семінари та конференції по нутриціології та здоровому харчуваннію На сьогодні маю готову дослідницьку пропозицію на тему «Удосконалення технології виробництва консервів для легкоатлетів».

  • Щиро дякуємо за відповіді та бажаємо успіхів на вступних випробуваннях.

 

Надія МІНЯЙЛО,
заступниця завідувача відділу аспірантури

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook