Відверта розмова із Дарією Рачківською про менеджерське майбутнє

10 серпня 2024 року
Кафедра управління та освітніх технологій гуманітарно-педагогічного факультету НУБіП України продовжує інтрев’ювати наших вступників. До вашої уваги відверта розмова із однією майбутньою магістранткою, майбутньою освітньою менеджеркою, яка завітала до приймальної комісії нашого університету з чітко визначеною метою. 

  • Передусім, хочу Вам подякувати за вибір нашого освітнього закладу! Проте кортить запитати – чому саме «Менеджмент», чому управлінський шлях?

З недавніх пір мене зацікавила кар’єра освітнього управлінця і не тільки в державному секторі, а й у приватному і щоб, водночас, мати можливість працювати в дитячому середовищі. Такі думки спонукали до пошуку гідних пропозицій у цій площині. Тож про спеціальність 073 «Менеджмент» і програму «Управління закладом освіти» я дізналась через офіційний сайт університету  і обрала саме гуманітарно-педагогічний факультет і кафедру управління та освітніх технологій, котра забезпечує цю освітньо-професійну програму. Чому? Тому що мрію вивести дошкільну ланку освіти на новий рівень і вдосконалити програми навчання та виховання дітей, хочу внести своє, нове в неї. А ще мрію, щоб наше суспільство навчилось шанувати працю педагогів, вихователів, бо вона є початком всього і всьому!

  • Дуже шляхетна мрія, пані Даріє! А які конкретні кроки плануєте пройти по дорозі до своєї мети?

Планую відкрити свій центр «Розвитку дитини». Хочу щоб кожен малюк зміг розвиватись за різними напрямами, відвідувати заняття різного характеру та знаходити себе, реалізовувати свій потенціал відповідно до своєї природи, вподобань, а ще в цікавих перспективах. Також маю в планах охопити діяльністю одного центру багато напрямів, а саме: заняття з англійської мови, технологій (трудів), образотворчого і музичного мистецтва, хореографії, підготовки до школи, інклюзії тощо.

Звісно, я вже володію не малим досвідом із виховання «маленької людини»,  який здобула за ці 5 років. Вважаю, що він допоможе мені в реалізації своєї мрії. Проте, одного разу зрозуміла, що для її досягнення потрібно ще багато чому навчитись, зокрема мистецтву управляти, керувати, лідирувати та вести за собою, а це так важливо і складно! Також, задля досягнення окреслених цілей мені необхідно опанувати навички з введення бізнесу, створення та підтримки колективу, знання всіх управлінських технік з попередження й подолання  перешкод і ризиків, що виникають під час започаткування власної справи. Тому йду навчатись на спеціальність 073 «Менеджмент» ОПП «Управління закладом освіти» з надією і сподіваннями, що ця освітня програма допоможе мені розібратися у цих питаннях і стати успішною та ефективною в обраній галузі. Бо за щасливими дітьми – щасливе українське майбутнє!

  • Після таких слів важко щось додати, єдине – бажаю нам якнайбільше таких мотивованих і цілеспрямованих вступників, а далі справа за нами! А Вам, шановна красуне, зичимо міцного здоров’я, успіху на вступних іспитах і чекаємо в аудиторії!

Невпинно дякуємо нашим захисникам і захисницям за можливість жити і працювати!
Слава Україні!!!

 

Розмову провела і записала
професор кафедри управління та освітніх технологій
Наталія Гречаник

 


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook