Вінничанин Ярослав Козубенко: журналістика ‒ це не ремесло, а спосіб життя

28 липня 2024 року
Для української молоді зараз найвідповідальніша пора: кожен та кожна обирає для себе не тільки спеціальність до душі і за покликанням, а майбутнє, а не просто університет, а альма матер. Попри війну багато випускників 2024 року готуються вступати в українські університети. Сьогодні ми спілкуємося з вінничанином Ярославом Козубенком, який обрав гуманітарно-педагогічний факультет, бо тут є спеціальність «Журналістика».

  • Ярославе, розкажіть про себе.

— Вітаю! Мене звати Ярослав Козубенко. Я народився й живу в місті, яке визнане одним із найкомфортніших в Україні, яке я дуже люблю і про яке можу багато розповісти цікавого. Це моя рідна Вінниця. Нині я випускник Вінницького ліцею № 27.

Я люблю пізнавати нове, вивчати нові міста, їхню історію, їхні легенди. І хочу, щоб про нашу Україну знали у світі, щоб вона після війни стала туристичною країною. А для цього потрібно навчитися писати цікаві тексти, вміти якісно готувати контент і, найголовніше, правильно подати. Саме за цим я йду на спеціальність «Журналістика», адже цей фах передбачає постійне спілкування, навчання і нескінченну творчість. Я розумію, наскільки важка ця професія, але хочу бути журналістом саме тому, що не боюся труднощів. Мрію здобути вищу освіту в НУБіП України та займатися тим, що мені подобається: активною діяльністю, спілкуванням із цікавими людьми, сприймати і ділитися з іншими інформацією, бути публічною особистістю.

  • Звідки дізналися про НУБіП?

— Про Національний університет біоресурсів і природокористування України я дізнався від свого двоюрідного брата, який в НУБіПі навчався паралельно на двох спеціальностях і на бакалавраті, в магістратурі. Був і дні відкритих дверей, спілкувався і з викладачами, і зі студентами, що навчаються на журналістиці.

  • А Ви не думали скористатися досвідом свого брата.

— Можливо. Маю ще кілька днів, щоб усе обміркувати і зважити.

  • Які саме переваги для Вас стали вирішальними у виборі навчального закладу?

Вирішальними перевагами навчання в НУБіПі для мене стали: позитивні відгуки про університет, доглянута територія, екоавдиторії, а ще: медіалабораторія і реальна можливість отримати освіту за подвійним дипломом чи пройти безкоштовне стажування. Кафедра військової підготовки теж важливо, що є. А найбільше мені сподобалися дисципліни, які буду вивчати. Наприклад: журналістика кризових ситуацій, сценарна майстерність, медіапсихологія, фактчекінг, мобільна журналістика, OSINT, бо розмірковую про воєнну журналістику.

  • Чим цікавитеся окрім навчання?

— У вільний час мені подобається подорожувати й читати. А ще люблю готувати, особливо експериментувати, додаючи до звичний страв новий складник.

  • Про що мрієте? Де плануєте працювати у майбутньому?

— Найголовніша моя мрія така, як і в усіх, ‒ перемога. Мрію працювати за вибраним фахом – журналістом на українському телебаченні. Але як складеться життя ніхто не знає. Зараз я намагаюсь працювати над собою, вивчати нові мови й покращувати знання з англійської і польської і насичуватися тими знаннями, які в майбутньому дадуть мені міцний фундамент і допоможуть у виборі місця роботи.

  • Дякуємо, Ярославе, за розмову й бажаємо цікавого навчання, розвиватися і реалізувати всі свої задуми.

Розмовляла Світлана Харченко,
професор кафедри
журналістики та мовної комунікації

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook