Випускник бакалаврату ФАМ Богдан Кушнарьов вертається в «рідні стіни», щоб набути ступінь магістра на ОП «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами»

25 липня 2024 року
Навчання у професійно-орієнтованих групах кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту на першому (бакалаврському) рівні вищої освіти щорічно обирають доволі багато студентів факультету аграрного менеджменту. Всі розуміють, що випробування, які випали на долю українців впродовж останніх років, зумовлюють зростання попиту на проектних менеджерів на ринку праці, адже скрізь потрібні фахівці, здатні розробити та впровадити проект, здійснити розрахунки та забезпечити конкретні результати у бізнесі. Також відповідно до прогнозів вчених-економістів та політиків, в рамках повоєнної відбудови в Україні уже скоро відбудеться активізація інвестиційної діяльності у всіх сферах економіки. У цьому зв’язку, набуття спеціалізації, пов’язаної з розробкою інвестиційних проектів є правильним рішенням.

Звісно, не всі випускники бакалаврату одразу вирішують вступати на другий (магістерський) рівень вищої освіти. Багато хто прагне спершу випробувати себе у професійній практичній діяльності, спробувати набути перший досвід на підприємствах, а також покращити своє матеріальне становище. Проходять роки, і може здаватися, що ці «діти» - наші випускники - вже не збираються продовжувати навчання, втім часто відбувається зворотнє: вони повертаються, щоб продовжити навчання на другому (магістерському) рівні вищої освіти на факультеті агарного менеджменту НУБіП України, зокрема, на освітній програмі «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами». Ініціатором відкриття і гарантом даної освітньої програми є член-кореспондент НАН України, доктор економічних наук, професор Лідія Шинкарук.

Саме таким випускником бакалаврату-2020, що навчався на освітній траєкторії «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами» кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту є Богдан Кушнарьов, який вирішив цьогоріч вступити до магістратури на ОП «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами».

Ми поспілкувалися з ним, і виявилося, що Богдан має багато спогадів про своє навчання на факультеті, про студентське життя, про друзів та викладачів.

  • Богдане, чому Ви вирішили вступати зараз, по проходженні чотирьох років після бакалаврату, на другий (магістерський) рівень вищої освіти?

— Я трохи попрацював та зрозумів, що ступеня бакалавра недостатньо для просування по кар’єрних сходах, зараз я вже хочу більшого, мені замало просто мати роботу. Загалом, я вважаю, що якраз добре, що у мене вже є певний досвід практичної діяльності, який я прагну посилити додатковими теоретичними знаннями з проектного менеджменту.

  • Чому з усіх університетів та факультетів Ви обираєте НУБіП України, факультет аграрного менеджменту, ОП «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами»?

— Насправді, я навіть не мав сумнівів, що обирати! (посміхається). Я завжди знав, що повернусь у «рідні стіни», де мені завжди було комфортно, де я набув свої професійні знання. А що стосується вибору освітньої програми «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами», то вважаю, що такі знання мені знадобляться. Я хочу у ході навчання розробити власний проект для відкриття бізнесу. Уже навіть маю свою цікаву бізнес ідею, але поки що не хочу говорити, що за ідея, адже спочатку треба зробити, а потім уже розповідати.

 

  • Вам є що згадати з часів студентства на факультеті аграрного менеджменту? Щось запам’яталося?

— Так! Спогадів багато! Було весело! Наприклад, згадую, як під час святкування 120-річчя НУБіП України нас всією групою на початку осені на цілих два дні вивезли на цікавий захід під назвою «Аграрна республіка», де я мав можливість познайомитися з великою кількістю людей з різних факультетів та цікаво провести час. 

А скільки цікавих та пізнавальних заходів для нас організовувала кафедра виробничого та інвестиційного менеджменту! Пам'ятаю, як ми групою разом зі своїм наставником, кандидатом економічних наук, доцентом Тетяною Власенко завітали до Національного інституту стратегічних досліджень і взяли участь у роботі круглого столу, присвяченого питанням визначення пріоритетів розвитку українського експорту до Канади в межах Експортної стратегії України. Взагалі, з ностальгією згадую ті часи, свою групу, викладачів та саме навчання.

  • Це приємно чути, Богдане! Які найбільші бажання та мрії маєте?

— Ну, бажання є зрозумілим – вступити до магістратури та продовжити навчання, а мрія… думаю, що мрія зараз у нас, українців, одна на всіх – це Перемога над ворогом та довгоочікуваний мир.

  • Звісно, Богдане! Це спільна мрія для нас всіх. Дякуємо Вам, Богдане, за цікаву розмову! Чекаємо на факультеті аграрного менеджменту, на ОП «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами»!

 

Розмову вела Катерина Алексеєва,
доцент кафедри виробничого та
інвестиційного менеджменту


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook