Майбутня студентка кафедри психології Вікторія Омельченко «Обираєш професію – обираєш долю! Психолог – це той, хто несе світло, поки Ви шукаєте дорогу»

25 липня 2024 року
  • Вітаю! Будь ласка, розкажіть про себе.

— Вітаю! Мене звати Вікторія Омельченко, мені 17 років. Я киянка, закінчила навчання у Гімназії № 179 міста Києва та здобула повну загальну освіту. Добре володію іноземними мовами, а саме англійською та німецькою, активно співпрацювала з психологом у гімназії та дізнавалась про специфіку роботи, читала чимало літератури з напрямку психології, цікавилась курсами та лекціями в Інтернет просторі. Моя зацікавленість цією сферою діяльності, а також психологічний стан оточення у сьогоденні, які спровоковані війною та повномасштабним вторгненням, включно з пандемією Covid-19, надало поштовх для обрання напряму діяльності у майбутньому.

  • На Вашу думку, якими якостями має володіти психолог?

— На мою думку психолог має мати професійні галузеві знання, а також володіти специфічними навичками і особистісними якостями. Психолог має бути самомотивований, мати творчий підхід, комунікабільним, з високим рівнем емоційного інтелекту, мати високі моральні цінності та здатність співпереживати, вміти сприймати точку зору іншої людини. Також входить до обовʼязкових якостей вміння аналізувати та критично мислити.

  • Як Ви дізналися про факультет психології НУБіП України?

— Я відвідувала підготовчі курси, Дні відкритих дверей, також ознайомилась із додатковою інформацією про Національний університет біоресурсів і природокористування України на офіційному сайті.

  • Що мотивувало Вас обрати саме професію психолог?

— Мій вибір цієї професії базується на бажанні допомагати українцям, які опинились у важкому психологічному становищі під час та після закінчення війни. Я впевнена що зможу бути корисною у своїй країні, допомагати знаходити вихід з тієї чи іншої ситуації, долати важкі життєві моменти життя, мотивувати на найкраще. Адже психолог — це той, хто несе світло, поки Ви шукаєте дорогу.

  • Що Ви можете побажати абітурієнтам, які ще вагаються з вибором професії?

— По-перше ознайомитись зі специфікою професії. По-друге обрати напрямок своєї майбутньої діяльності. І по-третє, на основі аналізу, не вагаючись прийняти остаточне рішення.

Обираєш професію – обираєш долю!

Розмову вели:
Лариса Смолінчук,
доцент кафедри психології

Ярослава Зелінська,
кандидат психологічних наук, доцент

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook