Виробнича практика як складова фахової підготовки майбутніх економістів до професійної діяльності

25 липня 2024 року
Виробнича практика студентів є одним із важливих видів навчальної роботи і здійснюється з метою набуття виробничих навиків приймати самостійно рішення в реальних виробничих умовах. Вона покликана підготувати майбутніх фахівців до реальної практичної роботи, забезпечити належний рівень їхньої професійної підготовки.

Згідно з навчальним планом та відповідно до наказу ректора НУБіП України №854 «С» від 27.05.2024 р. студенти третього курсу ОС «Бакалавр» спеціальності 051 «Економіка» під керівництвом доцента кафедри економіки Людмили СТЕПАСЮК, у період з 8 липня по 16 серпня  2024 р., проходять начальну практику з дисципліни «Економіка підприємства».

Метою виробничої практики є поглиблення та закріплення теоретичних знань і практичних навичок, отриманих студентами в процесі навчання; ознайомлення безпосередньо на виробництві з передовою технологією, новими формами організації праці, оплати праці, економікою виробництва; оволодіння необхідними навичками і вміннями за обраною спеціальністю; розширення уявлень про майбутню професійну діяльність, підвищення комунікативного рівня студентів тощо.

Згідно наказу №1317 від 20.12.23 р. «Про організацію практичного навчання студентів у другому семестрі 2023-2024 навчального року базою практики є установа (підприємство, організація) будь-якої форми власності, яка забезпечує виконання програми практики для відповідного кваліфікаційного рівня.
Так, Дар’я КОМОЧКІНА проходить виробничу практику на ТОВ «ІНТЕРФОМ», м. Обухів.

  

Едуард ГІЗЕТДІНОВ проходить виробничу практику у фермерському господарстві «Щедрий рік» Полтавської області Пирятинського району.

 

Максим КАСЯНЕНКО проходить виробничу практику у ТОВ «ТЕХКОМПЛЕКТ» Київської області Бучанського району.

Виробнича практика готує майбутніх фахівців до самостійного виконання обов’язків на посаді, де вони працюватимуть. Внесок молодих фахівців у практичну діяльність підприємств, установ, організацій відповідної галузі прямо залежить від їхньої підготовленості до роботи, теоретичного кругозору й практичних навичок.

Тому, студенти під час роботи на виробництві мають можливість вивчити реальні ситуації та перевірити отримані під час навчання знання. Вони можуть самостійно приймати рішення, обґрунтовуючи правильність своїх висновків перед керівником практики. Майбутні фахівці навчаються субординації, роботі в колективі, отримують навички професійного спілкування.

Вважаємо, що в результаті проходження виробничої практики студенти набудуть професійних компетенцій економіста-управлінця та оволодіють професійним досвідом, готовністю до роботи на підприємствах та в майбутньому зможуть поповнити виробничий потенціал країни, який необхідний для відбудови України у післявоєнний час.


Людмила СТЕПАСЮК,
доцент кафедри економіки

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook