Ілля Пащенко обирає нову спеціальність «Громадське здоровʼя» першим пріоритетом

24 липня 2024 року

      Вибір майбутньої професії – це серйозний крок, який випускники роблять на підставі інформації отриманої з різноманітних джерел, рівня своїх знань з профілюючих предметів та власних природних здібностей. Вступ до закладу вищої освіти є важливим життєвим проектом, над яким майбутні вступники працюють разом із вчителями та батьками. 

    В Національному університеті біоресурсів і природокористування України на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК є спеціальність «Громадське здоров’я» поширена у країнах Європи та стрімко розвивається в Україні. Її поява була викликана необхідністю проведення медичної реформи, розбудови національної системи громадського здоров’я за принципом «охорона здоров’я в усіх політиках держави» та підготовки нових кадрів у сфері міжсекторального управління. Громадське здоров’я – це важливий фах, який спрямований на забезпечення життєдіяльності суспільства в умовах сучасної екологічної ситуації. Професія надзвичайно перспективна та ґрунтується на новітніх досягненнях світової медицини і саме тому випускники 2024 року обирають її, серед них Ілля Пащенко, який подав необхідні документи з 1-й пріоритетом на даний фах.

  

      — Вітаю, Ілля, розкажіть про себе.

    Я, Ілля Пащенко, здобув повну загальну середню освіту з відзнакою та закінчив відокремлений підрозділ НУБіП України «Ірпінський економічний коледж». В мене не було сумнівів щодо вступу, я відразу розумів, що мрію навчатися саме в Національному університеті біоресурсів і природокористування України за спеціальністю 229 «Громадське здоров’я» (Нутриціологія здорового харчування). 

     —Чому Ви обрали саме цю спеціальність?

Для мене спеціальність «Громадське здоров’я», однозначно, перший пріоритет. Важливо, що за допомогою такого важливого фаху сьогодення кожний навчився нести індивідуальну відповідальність за своє здоров’я і ставився до нього як до безцінного ресурсу. Хочу навчитись на фаховому рівні допомагати людям у цьому, брати участь у розробці таких потрібних законопроектів. Впевнений, що для того, щоб досягти рівня світових стандартів у підтримці індивідуального та суспільного здоров’я, потрібно ще дуже багато зробити, тому після здобуття диплому мене чекає цікава творча робота.

     —Яким Ви бачите себе після закінчення навчання на ОС "Бакалавра"?

Однозначно, я продовжу своє навчання на магістратурі. Хочу вивчити тонкощі цієї галузі та стати професіоналом в ній і звичайно ж підкріпити свої знання дипломами про вищу освіту.

Дякую Вам, Ілля, за чудову бесіду. Бажаю успіхів у вступній компанії й досягнення всіх поставлених цілей.

Розмову вела, 

Науменко Тетяна

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook