VІ Конгрес Української Студентської Ліги: звіт про знаменну подію

24 липня 2024 року
З 19 по 21 липня 2024 року у Вінниці відбувся VІ Конгрес Української Студентської Ліги (УСЛ) – знаменна подія, яка зібрала представників органів студентського самоврядування ЗВО та молодіжних громадських організацій з усієї України.
 
Делегати від Національного університету біоресурсів і природокористування України (НУБіП України) – Вертелецький Олександр (факультет землевпорядкування), Тхорик Любов (агробіологічний факультет), Печеконова Богдана (факультет аграрного менеджменту) та Курка Максим, аспірант навчально-наукового інституту неперервної освіти та туризму. Також зазначимо, що Сенат студентської організації НУБіП України є повноправним членом УСЛ, цього разу мандат нашого голосу був у Вероніки Вєрємєєвої (факультет захисту рослин, біотехнології та екології). Делегація активно брала участь у роботі Конгресу спілки, представляючи інтереси студентства.
Ціль Конгресу – визначення концептуально-ідеологічного та ціннісно-ресурсного напрямків відновлення України та розвитку молоді. Також делегати обговорювали стратегії розвитку Спілки, розширювали мережу контактів ЗВО, та планували гуманітарні, волонтерські, соціальні, наукові та інші заходи, спрямовані на покращення студентського життя в умовах воєнного стану та післявоєнний відбудови.
 
19 липня 2024 року у Вінницькій обласній військовій адміністрації урочисто розпочав свою роботу VІ Конгрес Української Студентської Ліги (УСЛ). Цей день став насиченим подіями та знаннями, адже делегати з усієї України мали можливість не лише обговорити актуальні питання розвитку студентського самоврядування, але й поспілкуватися з відомими спікерами та представниками влади.
 
Перший день конгресу був присвячений темам реформування освіти та впливу студентської молоді на державну політику.
Панельна дискусія «Роль здобувачів освіти у реновації України через вдосконалення якості вищої освіти» зібрала фахівців, які поділилися своїми думками щодо шляхів покращення освітніх послуг в Україні. Спікером дискусії виступив Олександр Хименко, керівник секретаріату Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти.
 
Зустріч з генеральним директором «Промавтоматика Вінниця» Михайлом Ганчуком, партнером VI Конгресу Спілки, дала можливість студентам дізнатися про досвід успішної української компанії та перспективи співпраці з бізнесом.
 
Панельна дискусія «Студентська молодь: шляхи впливу на державну політику, формування громадянського суспільства та роботу з викликами держави» стала платформою для обговорення важливих питань, які стосуються української молоді. Спікерами дискусії виступили:
  1. Андрій Чесноков, заступник Міністра молоді і спорту України.
  2. Марина Попатенко, радниця з питань політик та залучення програми USAID «Мріємо та діємо».
  3. Максим Свисенко, Голова Апарату Конгресу Спілки, радник голови Дніпропетровської ОВА, координатор програми Державотворець.
Важливим моментом першого дня стало заслуховування звіту комітету Конгресу Спілки з питань реформи вищої освіти та розгляд законопроєкту №10279. Це дало можливість делегатам висловити свою позицію щодо актуальних питань реформування освітньої галузі.
Завершенням дня стала зустріч із заступником Міністра освіти і науки України Михайлом Винницьким. Студенти мали можливість особисто поставити запитання щодо реформ в освітній сфері та отримати відповіді від представника влади.
Перший день VІ Конгресу УСЛ став свідченням активної позиції української студентської молоді, яка прагне до змін та розвитку на благо своєї країни.
 
Другий день конгресу: успіх, натхнення та нові можливості!
Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського з радістю приймав учасників другого дня конгресу. Цей день був насичений цікавими подіями та продуктивними дискусіями, присвяченими:
  • Спільним перспективам: бізнес-інвестиціям у студентські ідеї. Учасники конгресу дослідили шляхи співпраці між бізнесом та студентами, генеруючи інноваційні ідеї та знаходячи фінансування для їх реалізації.
  • Цифровій трансформації соціальної сфери. Фахівці обговорили сучасні виклики та можливості цифрових технологій у соціальній роботі, шукаючи шляхи покращення надання соціальних послуг населенню.
  • Менеджменту у часи війни. Заступник Міністра соціальної політики України Костянтин Кошеленко поділився своїм досвідом та знаннями щодо ефективного управління в умовах воєнних дій.
 
Крім того, для студентів була організована «BUSINESS ALLEY», де вони мали можливість поспілкуватися з роботодавцями та представниками бізнесу, дізнатися про вакансії, стажування та програми дуальної освіти.
На завершення дня відбувся Світський вечір, який подарував молоді чудову атмосферу для нетворкінгу, нових знайомств та веселого проведення часу, зарядивши учасників натхненням та новими можливостями для розвитку та самореалізації!
 
Заключний день конгресу: знання та єднання!
Заключний день конгресу, що відбувся у стінах Вінницького національного медичного університету ім. М. І. Пирогова, став апогеєм події, об'єднавши молодь у прагненні до знань, розвитку та єднання.
Цей день був насичений вагомими подіями:
  • затвердження положення Комітету Конгресу Спілки з питань реформ вищої освіти. Цей документ стане основою для системних змін у цій важливій сфері, відкриваючи нові можливості для українських студентів;
  • призначення голови Комітету. Цю відповідальну посаду обійняв досвідчений та авторитетний фахівець, який поведе Комітет до успішної реалізації поставлених завдань;
  • затвердження створення Відокремлених Підрозділів Спілки. Це рішення розширить географію впливу «ГС Українська Студентська Ліга», даючи можливість більшій кількості студентів з різних регіонів України долучитися до її діяльності.
Одним із ключових моментів програми стала CASE-STUDY з OCC | WORKSHOP. Учасники конгресу мали унікальну можливість обмінятися цінним досвідом, обговорити актуальні проєкти та студентські ініціативи, а також отримати практичні знання та навички. Голова Сенату студентської організації НУБіП України Олександр Вертелецький презентував колегам проєкт студентського фестивалю «Аграрна Республіка» та настільну гру «Корпорація НУБіП України».
 
Підсумком засідання VI Конгресу стало знайомство з доповіддю БО «Українська Студентська Ліга», яка підбила підсумки діяльності організації за звітний період та окреслила плани на майбутнє.
 

Загалом, VI Конгрес громадської спілки «ГС Українська Студентська Ліга» став справжнім святом знань, єднання та спільних прагнень до кращого майбутнього для українського студентства.

 

Ми творимо наш кращий час!

Слава Україні!

 
Любов ТХОРИК,
Голова Сенату студентської організації

агробіологічного факультету НУБіП України 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook