Якість освітнього процесу – пріоритет у підготовці студентів-заочників

23 липня 2024 року
23 липня 2024 р. під головуванням проректора з науково-педагогічної роботи і цифрової трансформації Олени Глазунової пройшла нарада з керівниками міжкафедральних навчальних лабораторій університету та заступниками деканів факультетів та інститутів, які співпрацюють з ними.

Міжкафедральні лабораторії НУБіП були створені для забезпечення якісного освітнього процесу випускникам коледжів на місцях, що максимально зблизило місце навчання до місця проживання, а за рахунок невисокої вартості навчання на МНЛ мають змогу вступати всі верстви населення. Основні питання порядку денного – якість надання освітніх послуг студентам МНЛ та профорієнтаційна робота. На початку наради Олена Григорівна звернулась з вітальним словом, окреслила основні напрямки роботи та проблемні питання у роботі МНЛ.

Начальник відділу регіонального розвитку, координації діяльності ВСП, дистанційної освіти та заочного навчання Олександр Санченко звернув увагу на чисельність контингенту – 826 осіб у 11 міжкафедральних лабораторіях. Позитивом є створення у нинішньому році дванадцятої лабораторії Немішаївської МНЛ на базі ВСП «Немішаївський фаховий коледж НУБіП України». Основне завдання керівників МНЛ – проведення ефективної вступної компанії.

Керівники МНЛ озвучили основні проблемні питання: необхідність складання НМТ студентами які вступають на контракт, яке було запроваджено цього річ; постійне вимикання електрики, що не дає змогу вчасно та ефективно використовувати освітній портал університету. Керівники міжкафедральних лабораторій, які межують із кордоном Дмитро Бідолах, Галина Сахарук та Надія Кнах наголосили на масовому виїзді випускників за кордон.

Професор кафедри соціальної роботи і реабілітації Ірина Сопівник відзначила позитивну роботу Бережанської МНЛ, зокрема зі спеціальності «Соціальна робота», але «страх спілкування між собою», який спричинений постійним дистанційним спілкуванням, внаслідок ковіду та війни викликали гостру потребу у живому спілкуванні, тому проректором було дано доручення опрацювання механізму очного викладання МНЛ з максимальним ефектом для всіх учасників освітнього процесу.

Вікторія Сендзюк та Валентина Вдович керівники Лубенської та Ірпінської МНЛ відзначили високий рівень відвідуваності та тісну співпрацю з деканатами та факультетами.
За результатами наради керівники отримали ряд завдань:

  • тісна співпраця з деканатами;
  • забезпечення повного контролю над відвідуванням навчальних занять студентами МНЛ;
  • сформувати пропозиції для підвищення якості освітнього процесу в лабораторіях;
  • організувати проведення анкетування студентів, з метою вивчення їх думки про організацію надання якісних освітніх послуг.

Як зазначила проректор: «Цілі одні – забезпечення якості навчання та збільшення кількості вступників».

Наталія ОВДІЙ,
заступник начальника відділу регіонального
розвитку, координації діяльності ВСП,
дистанційної освіти та заочного навчання

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook