Ольга Кравченко, студентка освітньої програми «Аналітичне і обліково-правове забезпечення бізнесу» спеціальності «Облік і оподаткування» ділиться своїм досвідом участі у програмі Erasmus+

24 липня 2024 року
Обираючи навчальний заклад для здобуття вищої освіти, я відразу вирішила для себе, що здобувати фах за освітньою програмою «Аналітичне і обліково-правове забезпечення бізнесу» буду у НУБіП України, провідному університеті нашої країни, доповнюючи навчання участю у міжнародних програмах у європейських університетах. Про програму Erasmus+ вперше дізналася при вступі на економічний факультет НУБіП України, а більш детальніше – на першому курсі.

Після декілька спроб, на другому курсі я все-таки зреалізувала свою мрію – потрапила на Erasmus+ і отримала можливість навчатися у Варшавському університеті природничих наук (SGGW). Навчання за програмою Erasmus+ в певній мірі стало для мене викликом. Разом з тим, це був незабутній досвід, який збагатив новими знаннями, та ще й подарував численні знайомства та цінні спогади. Це був мій перший раз, коли я жила і навчалася за межами рідної країни разом із студентами з Польщі, Латвії, Мексики, Південної Кореї, Румунії, Туреччини, Франції та багатьох інших країн. Ми разом спілкувалися і ділилися своїми традиціями, відкривали для себе культуру Польщі та європейські цінності. Цей досвід не тільки розширив мій світогляд, але й допоміг знайти друзів з різних куточків світу.

Команда Проєкту Erasmus+ SGGW підтримувала учасників та значно полегшила нашу адаптацію через проведення Orientation Week, який став одним з яскравих моментів мого перебування і сприяв моїм новим знайомствам, які згодом переросли у справжню дружбу. Окрім цього, вони організовували неймовірні подорожі до різних міст Польщі, таких як Гданськ, Вроцлав, Мазури.

Навчання в SGGW доповнило моє розуміння моєї обраної спеціальності. Лекції та практичні заняття, спілкування з одногрупниками при виконанні групових завдань дозволили розвинути нові навички та відкривати в собі нові якості, такі як використання аналітичних вмінь, командна робота, лідерство, ефективна комунікація для вирішення конфліктів. Одним із незабутніх занять за межами Варшави було відвідання місцевої школи в одній з громад. Це була чудова можливість взаємодіяти з місцевими жителями, дізнатися більше про їхні потреби та проаналізувати отримані дані. Нашим завданням було створити проект, який міг би суттєво покращити якість життя цієї громади і надати користь особливо дітям, які навчалися у цій школі.

На завершення, хочу висловити величезні слова вдячності керівництву мого університету та університету в Польші за надану мені неймовірну можливість! Програма Erasmus+ стала ключовим етапом у моєму освітньому й особистісному зростанні, що перетворилося на надзвичайно важливий і незабутній досвід. Цей обмін не лише поглибив знання та навички, а й дав унікальну можливість поширити свій горизонт і знайти нові шляхи для саморозвитку.

Всім студентам я наполегливо рекомендую приймати участь у міжнародних обмінах, не боятися викликів і відкрити для себе нові горизонти. Це неймовірна можливість здобути нові знання, поглибити розуміння культурних відмінностей та збагатити своє життя незабутніми враженнями!

А вступникам 2024 року бажаю вдалої вступної кампанії, обрати НУБіП України, де ви обов’язково оберете омріяну та конкурентну професію! Для мене – це бізнес-аналітика, яку старанно вивчаю за освітньою програмою «Аналітичне і обліково-правове забезпечення бізнесу» спеціальності «Облік і оподаткування»!

 

Ольга Кравченко,
студентка освітньої програми «Аналітичне і обліково-правове
забезпечення бізнесу» спеціальності «Облік і оподаткування»

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook