На економічному факультеті стартували курси «Публічні закупівлі в умовах воєнного стану»

25 липня 2024 року
Активні бойові дії, беззупинні ракетні атаки, важкий психологічний стан через втрату близьких людей, руйнування житла, знищення виробничих потужностей, пошкодження сільгоспугідь, падіння економіки та втрати роботи призвели до вимушеної міграції громадян зі сходу та півдня України у більш безпечні регіони. Тікаючи від війни вони втратили не лише житло, а й позбавлені своєї улюбленої роботи.

У таких умовах важливо не опустити руки, а іти впевненими кроками до своєї мети – забезпечити гідне життя собі та своїм близьким, шукати нові можливості професійного розвитку. Добре, що існують організації і фонди, які допомагають ВПО знайти себе у нових умовах. Серед таких – ГО «Елеос-Україна» та Міжнародна Благодійна організація International Orthodox Christian Charities. Саме завдяки їх підтримці стартує новий проєкт – курси для жінок-ВПО та інших вразливих категорій «Публічні закупівлі в умовах воєнного стану», який реалізується на базі економічного факультету і кафедри обліку та оподаткування НУБіП України.

Публічні закупівлі – це не просто розподіл державних коштів, а рушійний механізм економічного розвитку країни. Конкурентні торги залучають до участі різні компанії, що сприяє підвищенню якості послуг і товарів, а також зниженню їхньої вартості. Участь у публічних закупівлях дозволяє компаніям-стартапам та представникам малого бізнесу стати конкурентоспроможними та розширити свою діяльність.

З вітальним словом до слухачів звернулися заступник декана економічного факультету Леся ВОЛЯК та завідувач кафедри обліку та оподаткування Володимир ЛИТВИНЕНКО. Розгляд тем курсу розпочався одразу після вітальних слів. Значним науковим та практичним досвідом у сфері державних закупівель із учасницями поділиться кандидатка економічних наук, доцентка кафедри обліку та оподаткування, начальник відділу державних закупівель НУБіП України Олена БОЯРОВА. Також у якості лекторів до курсу доєднаються завідувач кафедри обліку та оподаткування Володимир ЛИТВИНЕНКО, старша викладачка кафедри обліку та оподаткування Любов МИСЬКІВ та інші науково-педагогічні працівники. Учасниці курсу є фахівцями з різних сфер діяльності, у тому числі наукові та науково-педагогічні працівники закладів вищої освіти України.

Програма курсу розроблена для фахівців, які вже працюють у цій сфері, науковців, а також для початківців з урахуванням останніх змін у законодавстві. Під час курсу будуть розглянуті питання організації закупівельної діяльності на електронному майданчику та функціонування електронної системи закупівель, особливості проведення закупівель; тендерної документації, проєкту договору; особливостей кваліфікаційних критеріїв; порядку внесення змін до договору; спрощених закупівель, їх особливостей; порядку оскарження у публічних закупівлях, відповідальності за порушення у сфері публічних закупівель в умовах воєнного стану тощо. 

Це лише здається, що розібратися в питаннях тендерної закупівлі просто, сказала Олена БОЯРОВА. За її словами, в однойменному Законі є безліч нюансів, і розтлумачують їх як раз на курсі «Публічні закупівлі в умовах воєнного стану».

Якщо часто візуалізувати бажане, воно швидше приходить у наше життя.

Успішне опанування нового науково-теоретичного матеріалу та розгляд цікавих практичних кейсів дозволить зробити крок до реалізації поставлених цілей учасниками курсу! Викладачі кафедри обліку та оподаткування допоможуть у цьому. Нехай щастить!

 

Любов МИСЬКІВ,
старша викладачка кафедри обліку та оподаткування

Світлана ДЕРЕВ’ЯНКО,
доцентка кафедри обліку та оподаткування

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook