Виробнича практика – невід’ємна складова формування фахівців ОПП «Економіка підприємства» спеціальності 051 «Економіка»

23 липня 2024 року
Виробнича практика з фаху здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти є обов’язковим компонентом освітньо-професійної підготовки. Вона надає унікальну можливість отримати практичний досвід, застосувати теоретичні знання в реальних умовах та підготуватися до майбутньої професійної діяльності.
Відповідно до Наказу ректора НУБіП України № 859 «С» від 27.05.2024 р. «Про направлення на виробничу практику», з 08.07.2024 р. до 25.10.2024 р. триває виробнича практика здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти
освітньої-професійної програми «Економіка підприємства»спеціальності 051 «Економіка». Проходження виробничої практики відбувається як в навчально-дослідних господарствах НУБІП України, так і на підприємствах, в установах та організаціях, з якими укладені відповідні договори.
 
Під час проходження виробничої практики студенти закріплюють теоретичні знання із фахових дисциплін в таких аспектах практичної діяльності як: характеристика механізму функціонування та управління підприємством в цілому, а також виробничої підсистеми; фактори, що обумовлюють зміни в діяльності підприємства; склад майна підприємства і джерел його формування, взаємовідносини підприємства з зовнішніми контрагентами і ринковою інфраструктурою; зовнішньоекономічну діяльність підприємства; система і стратегію маркетингу підприємства; система планування його діяльності; система формування собівартості і прибутку, використання прибутку, система податків і обов'язкових платежів підприємства; політика ціноутворення, статистична та фінансова звітність підприємства і оцінку його діяльності; методи та прийоми аналізу виробничого та управлінського процесів, аналізу господарської діяльності; напрямки вдосконалення та розвитку підприємства; заходи по запобіганню кризових ситуацій та виходу підприємства з кризи.
 
Підготовка студентів до майбутньої самостійної професійної діяльності передбачає, відповідно до програми практики, всебічний аналіз ситуацій, що складаються на підприємстві; самостійність вирішення задач економічної діяльності підприємства; проведення розрахунків по обґрунтуванню джерел формування майна підприємства і стратегії його розвитку; аналіз фінансової діяльності підприємства з відповідною економічною оцінкою; формування висновків та розробку пропозицій по вдосконаленню виробництва та управління підприємством; виконання економічних розрахунків для обґрунтування управлінських рішень.
Поглибленому вивченню економічної роботи на підприємствах сприяє комплексний характер виробничої практики, коли студент послідовно ознайомлюється з організацією роботи економіста на різних ієрархічних рівнях і структурних підрозділах.
Під час проходження практики студенти працюють самостійно та обов’язково консультуються з керівниками практики при виникненні запитань.

Викладачі кафедри економіки бажають здобувачам вищої освіти освітньої-професійної програми «Економіка підприємства» змістовного та результативного проходження виробничої практики!!!


Наталія Суліма,

доцент кафедри економіки

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook