Чемпіонка Світу з гирьового спорту Вікторія Єкимовська обирає спеціальність «Фізична культура і спорт» у НУБіП України

22 липня 2024 року
Розпочалася вступна кампанія на кафедрі фізичного виховання. До нашого університету прийшли на творчий конкурс абітурієнти не тільки з Києва, але і з Київської області, Одеси, Запоріжжя, Житомира, Полтави. Серед вступників учасниця багатьох чемпіонатів України, Європи та Світу з гирьового спорту – Вікторія Єкимовська. Чим же зацікавив наш виш таку майстриню запитали ми у Вікторії.
 
  • Вікторіє, розкажіть звідки ви і де починали свою спортивну кар'єру.

— Я з міста Бориспіль Київської області. Мені 19 років. Закінчила школу № 1 та є випускницею «КПЛТ професійний ліцей транспорту». З 13 років я почала займатися спортом. Спочатку це була секція вільної боротьби у ДЮСШ м. Бориспіль. Потім у 2017 році у нашій ДЮСШ відкрилася секція гирьового спорту. ЇЇ очолив Биков Євгеній Юрійович, неодноразовий чемпіон світу та Європи серед ветеранів, призер чемпіонатів України та всеукраїнських змагань (ЦР " Колос", " Спартак", " Україна"). Він запросив мене на тренування. Я почала займатися, мені сподобалося і згодом остаточно перейшла у секцію гирьового спорту.
 
  • Якого успіху ви досягли у гирьовому спорті? Чи маєте ви нагороди?

— Так. Я є кандидатом у майстри спорту. Неодноразово була призеркою і переможницею чемпіонатів України, Європи і Світу як серед юніорів так і серед дорослих. Їздила на чемпіонати в Угорщину, Грецію, Латвію, Францію. Є членом збірної команди України. На чемпіонаті світу серед юніорок у м. Будапешт (Угорщина) завоювала золоту медаль.
  
  • Як Ви дізналися про Національний університет біоресурсів і природокористування України?

— Від свого тренера Бикова Євгена Юрійович. Ми командою від нашої ДЮСШ приїхали на Чемпіонат України, який проходив у НУБіП. Мені сподобалася атмосфера і викладачі. Я вже закінчувала навчання у ліцеї і треба було обирати, що робити далі. Тож вирішила вступати до вас на спеціальність 017 «Фізична культура і спорт», бо тут працює тренер збірної команди України Віталій Андріяш, тож я хочу продовжити свою спортивну кар’єру у нього.
 
  • Які очікування від навчання в НУБіП України?

— Я сподіваюся набути професійних знань. Продовжувати вдосконалюватись у гирьовому спорті під керівництвом справжніх фахівців. Також хочу опанувати професію фітнес тренера.
 
  • Які у Вас плани на майбутнє?

— Спочатку планую тренувати дітей у секції гирьового спору у ДЮСШ м. Бориспіль. Звичайно виступати на змаганнях, щоб стати майстром спорту. І паралельно працювати фітнес тренером.
  • Дякуємо Вікторіє, що обрали наш ЗВО. Сподіваємося, що ви реалізуєте всі ваші плани і сподівання.

 
Бесіду вів Микола КОСТЕНКО,
завідувач кафедри фізичного виховання
 
 

    


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook