Ілля Полінкевич із Київщини: вважаю, що навчання та співпраця з проєктом «Агрокебети» – це ідеальний старт в аграрному секторі

21 липня 2024 року
  • Вітаю, Ілля. Дякую, що погодилися на інтерв’ю. Розкажіть кілька слів про себе.

— Добрий день. Дякую, що запросили мене на інтерв’ю. Я народився на Київщині у м. Вишневе, де і провів дитячі роки та закінчив початкову школу, а потім - ліцей. Далі навчався в Києві, де і здобув свою першу спеціальність.

  • Ми знаємо, що Ви мали досвід навчання на бакалавраті в Національному авіаційному університеті. Яку кваліфікацію і за якою спеціальністю отримали?

— Так, у НАУ я навчався на освітній програмі «Енергетичний менеджмент», галузь знань «Електрична інженерія» та отримав диплом бакалавра зі спеціальності «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка». Досвід навчання по цій програмі, серед іншого, надав мені розуміння необхідності та способів ефективного використання ресурсів та управління енергетичними процесами. Я вважаю, що цей досвід буде корисним і в аграрному секторі, де оптимізація ресурсів, в тому числі й енергетичних, є одним з ключових факторів успіху. Тим більше, враховуючи нинішні виклики, які постають перед нашою державою та суспільством.

  • А чому вирішили долучитись саме до аграрного напрямку? Що саме цікавить в агробізнесі?

— Є кілька вагомих причин, чому я обрав аграрний напрямок. По-перше, аграрний сектор на сьогодні є найбільшим драйвером економіки України, який, незважаючи на сьогоднішні виклики та нестабільність, продовжує забезпечувати продуктами харчування та робочими місцями мільйони людей в Україні. Також від роботи аграрного сектору залежить стабільна робота інших галузей, які є або постачальниками підприємств аграрного сектору, або покупцями його продукції. Незважаючи на проблеми та порушення логістичних ланцюжків, аграрний сектор нашої країни залишається основним джерелом валютної виручки. Велика кількість підприємств аграрного сектору на сьогодні є опорою багатьох місцевих громад та основними платниками податків, від роботи яких залежить добробут багатьох містечок та, можливо, цілих регіонів. Люди, які працюють, щоб забезпечити інших людей продуктами харчування, завжди викликали у мене повагу.
Крім того, мій батько свого часу навчався в Національному аграрному університеті (нині - НУБіП України) та присвятив більшу частину свого трудового життя роботі в агросекторі, і з його розповідей я розумію, наскільки це важка і благородна праця.

  • У Вас зараз є широкий вибір щодо вступу до магістратури. Яку освітню програму обираєте і чому?

— Так, в НУБіП України є багато цікавих освітніх програм різних галузей знань і не тільки аграрного напрямку. Я обрав освітню програму "Адміністративний менеджмент" за траєкторією, що співпрацює з проєктом "Агрокебети" на факультеті аграрного менеджменту, тому що вона поєднує теоретичні знання з практичним досвідом, що є надзвичайно важливим для успішної кар’єри в агробізнесі. Мене приваблює можливість навчатися у найкращих викладачів та менторів, а також проходити практику в провідних аграрних компаніях України. Це дуже важливо, так як дозволить отримати інформацію як-то кажуть «з перших рук»: що очікують від молодих фахівців, які проблеми необхідно вирішувати та зрозуміти, що є пріоритетним завданням на сьогодні для агровиробників. Аграрний сектор – це одна з фундаментальних галузей економіки, яка стикається на сьогодні з подвійним викликом: збільшення населення планети та зростаючий попит на продукти харчування поряд з все жорсткішими вимогами щодо ощадливого використання ресурсів та вимогами сталого розвитку. Я вірю, що проєкт «Агрокебети» допоможе мені здобути необхідні навички та знання для подальшого професійного розвитку та досягнення вказаних цілей.

  • Які ваші очікування від навчання на факультеті аграрного менеджменту?

Хочу стати успішним менеджером в аграрному секторі, який сприятиме розвитку сталого та ефективного сільського господарства в Україні. Я прагну застосовувати сучасні технології та інноваційні підходи для підвищення продуктивності та зменшення впливу на навколишнє середовище. Зокрема, я хочу зосередитися на оптимізації виробничих процесів, впровадженні сучасних технологій, підвищенні ефективності управління ресурсами та забезпеченні стійкості як окремих підприємств, так і агросектору в цілому. Моя мета – сприяти сталому розвитку сільського господарства, яке буде конкурентоспроможним на міжнародному ринку.

Вважаю, що навчання та спіпраця з проєктом “Агрокебети” – це ідеальний старт в аграрному секторі, який допоможе мені здобути необхідні знання та навички для поєднання досвіду в енергетичному менеджменті та управління в агросекторі. Крім того, навчання на факультеті аграрного менеджменту – це можливість долучитись до студентської родини НУБіП України!

  • Дякуємо за розмову і до зустрічі в магістратурі факультету аграрного менеджменту НУБіП України.

Розмову провів Анатолій Остапчук,
декан факультету аграрного менеджменту


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook