Навчально-ознайомча практика студентів першого курсу, групи БЦІ-2304 на кафедрі надійності техніки

22 липня 2024 року
Студенти 1 курсу спеціальності 192 «Будівництво та цивільна інженерія», група 2304, навчально-ознайомчу практику з будівництва проходили на кафедрі надійності техніки, факультету конструювання та дизайну, під керівництвом доцентів Юлія Івановича Ревенка та Павла Сергійовича Попика
Під час практики студенти ознайомилися з різними аспектами будівельних технологій, відвідали музей історії університету, музей звірів та музей кафедри сільськогосподарських машин та системотехніки ім. акад. П.М. Василенка, були учасниками майстер-класу від компанії SWEET KARKAS, плели сітки для ЗСУ.
 
Під час проходження навчально-ознайомчої практики студенти вивчили та отримали практичні навички виконання будівельних технологічних операцій.
  1. Технології мурування. Мурування цегли. 
  2. Технології армування. Плетіння арматури.
  3. Технології паяння. Паяння поліпропіленових труб.
  4. Технологія фарбування. Фарби. Фарбування дерев’яних та металевих поверхонь.
Під час практичного заняття з «Технології мурування» за допомогою майстра виробничого навчання Олександра Григоровича Свистуленка студенти ознайомились з основними будівельними правилами для отримання міцної структури житлової будови. Отримали необхідні навички розміщення цегли, правильного вирівнювання та створення міцного з’єднання, дізналися про важливість використання правильних розчинів і клеїв для забезпечення надійності конструкцій.
 
Також Олександр Григорович нас ознайомив з технологією армування. Він розповів, що для підвищення надійності бетонних конструкцій використовується армування. Показав та навчив  нас як правильно скріплювати сітку з арматури.
 
Ці навички дали студентам можливість відчути себе справжніми будівельниками, а також зрозуміти значення точності та дотримання технологічних вимог.
 
На практичних заняттях разом з майстром виробничого навчання Анатолієм Опанасовичем Деркачем були розглянуті технології паяння поліпропіленових труб, які використовують в сучасних будівлях для трубопроводів та водопостачання. Зварювання пропіленових труб є найбільш надійним методом з'єднання. Однак, щоб система, що монтується, була максимально довговічною і в ній не утворилося різних дефектів, в процесі зварювання необхідно дотримуватися ряду правил.
 

На навчально-ознайомчій практиці студенти вивчили різні види фарб для деревини, методи підготовки поверхні та процеси нанесення фарби на дерев'яні поверхні, отримали практичний досвід фарбування дерев'яних деталей та меблів. Під час виконання практичних робіт були враховані особливості фарбувальних матеріалів для забезпечення якісних покрить.

 

Під час практики студенти прийняли участь у майстер-класі компанії SWEET KARKAS, який був підготовлений випускником факультету конструювання та дизайну Володимиром Колесніковим. Він розповів про технологію будівництва каркасних будинків. Каркасні будинки користуються популярністю на будівельних ринках більшості розвинених країн світу. Каркасна технологія дозволяє проектувати і виготовляти каркасні будинки, які призначені для постійного проживання в будь-яких кліматичних поясах України. Принципом будівництва каркасного будинку є ручний монтаж матеріалу з подальшою обробкою та утепленням. Тобто, зводячи будинок за даною технологією необхідно окремо купувати кожен матеріал і монтуючи його утеплювати і обробляти. Дана технологія обходиться дешевше, проте є більш трудомісткою.

 
Також, студенти відвідали музей історії НУБіП України. Завідувачка музею М.А. Поливач розповіла про історію становлення та розвитку флагмана аграрної освіти України – Національного університету біоресурсів і природокористування України
 
Паралельно практиці, дівчата групи ходили на плетіння сіток в 11 корпусі НУБіП України. Студентки опанували технологією плетіння сіток. Всі сітки які були сплетені за період практики, були відправлені військовим ЗСУ. Студенти групи 2304 також внесли посильний вклад в допомогу нашим захисникам.
 

Навчально-ознайомча практика на кафедрі надійності техніки за темами «Технологія армування», «Технологія мурування», «Технологія паяння», «Технологія фарбування» та «Технологія плетіння сіток» надала студентам-будівельникам важливий практичний досвід і допомогла закріпити отримані знання та навички. Вони зрозуміли важливість дотримання технології та забезпечення якості виконання робіт у будівельній галузі.

 
Хочемо подякувати завідувачу лабораторіями кафедри надійності техніки, Юрію Івановичу Лисікову за допомогу студентам та супровід практики. Також дякуємо доценту кафедри сільськогосподарських машин та системотехніки ім. акад. П.М. Василенка Олександру Володимировичу Ямкову за змістовну екскурсію в музеї.

 

Бажаємо Всім Перемоги та Миру!

 

    
 
Браніцька Ольга,
староста групи БЦІ-2304
 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook