Завершення технологічної практики з робототехніки та безпілотних літальних апаратів на кафедрі конструювання машин і обладнання

21 липня 2024 року
Студенти групи ГМаш-2202, спеціалізації «Робототехнічні системи та комплекси» успішно завершили навчальну практику на кафедрі конструювання машин. Ця технологічна практика, яка проходила під керівництвом старшого викладача Крушельницького Віктора Васильовича, стала важливим етапом у підготовці майбутніх інженерів у сфері робототехніки та безпілотних літальних апаратів.

Практика включала в себе опрацювання важливих та актуальних тем. Студенти створювали різноманітні тривимірні моделі, зокрема лінійний привод з ремінною та гвинтовою передачею, кріплення датчиків для визначення положення нагрівальної платформи 3D принтера, лінійний привод для шпинделя верстату з ЧПК, друкуючу голівку 3D принтера для друку двома кольорами мобільну платформу робота, рами квадрокоптера та програмували Robomaster S1. Передбачалося, що створені тривимірні моделі мають виготовлятися технологією 3D друку FDM, тому були створені G-коди, а рама квадрокоптера фрезеруватися на верстаті з ЧПК. Під час проходження практики студенти активно використовували 3D принтери для друку своїх моделей.

Практика була надзвичайно корисною та продуктивною. Студенти отримали неоціненний досвід роботи з сучасними технологіями, який допоможе їм у подальшому навчанні та професійній діяльності. Вони успішно захистили свої звіти по практиці, демонструючи високу якість виконаних робіт та глибоке розуміння матеріалу. Ми бажаємо нашим студентам подальших успіхів у навчанні та впевнені, що отримані знання та навички стануть міцним фундаментом для їхньої майбутньої кар’єри в галузі робототехніки та безпілотних літальних апаратів.


Захист звіту Черкас Анастасії Вікторівни

Фрезерування рами квадрокоптера створеної Когденком Андрієм Віталійовичем

Візуалізація фрезерування рами квадрокоптера

 


Віктор КРУШЕЛЬНИЦЬКИЙ,
старший викладач кафедри
конструювання машин і обладнання

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook