Жнива в навчально-дослідних господарствах у полі зору ректорату

19 липня 2024 року
Жнива ранніх зернових в навчально-дослідних господарствах НУБіП України підійшли до свого піку. Саме в цей час члени ректорату на чолі з ректором Вадимом Ткачуком об’їхали поля, щоб підтримати хліборобів в ці спекотні липневі дні.

Перший візит був до Агрономічної дослідної станції. Директор господарства Юрій Росамаха і агроном Олександр Кукуяка показали свої поля. Пріоритет – поле пшениці, де на даний час ідуть жнива. Юрій Олександрович з гордістю поділився своїми поточними здобутками, середня урожайність пшениці на круг – 7 т/га, є і ділянки, де урожайність значно вища. Процес збирання і вивозу зерна з поля відлагоджений дуже чітко. Показав директор і свій склад, де уже закладено на зберігання 630 т пшениці. Це дорогоцінний насіннєвий матеріал – надія наступних урожаїв, тому до нього особлива увага. Ректор подякував директору господарства за чітку організацію жнив і не збавляти взятих темпів.

 

 

Відвідали представники ректорату й інші посіви. Зупинились на полі соняшнику і відмітили їх хороший стан, чисті посіви і дотримання всіх необхідних агротехнічних операцій. Також побували на посівах сої, особливо тішить директора і агронома, що вдалося створити умови для формування бульбачкових бактерій на корінні, тобто спрацювали біотехнології і соя виконує свою основну роль з азотфіксації і забезпеченні ґрунту додатковим азотом.

 

Далі ректор зі своєю командою попрямували до Великоснітинського НДГ ім. О.В. Музиченка. Тут його зустріли директор господарства Микола Журавель, головний агроном Сергій Запольський та доповіли про результати роботи. Середня урожайність озимої пшениці в цьому господарстві на рівні 5 т/га, ярого ячменю 4 т/га. На жнивному полі ректор поспілкувався з хліборобами, безпосередньо в кабіні комбайна оцінив умови, в яких вони працюють, перевірили стан протипожежної безпеки. Після пшеничних полів також побували на полі соняшнику, кукурудзи та сої. Загалом станом на сьогоднішній день всі посіви знаходяться в доброму стані.


Микола Грунтковський,
начальник відділу організаційної діяльності,
Боярської ЛДС та Навчально-виробничої практики

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook