Дарія Струк: НУБіП України найкращий ЗВО для здобуття фаху фінансиста!

21 липня 2024 року
Щороку перед майбутніми випусниками-школярами відкривається новий та цікавий світ самостійності. Тисячі вступниць та вступників обирають де, та за яким фахом здобувати вищу освіту. Підходити до вибору потрібно вкрай свідомо, адже від цього залежатиме їх майбутнє, та цей вибір впливає на майбутнє працевлаштування, особистісний розвиток, формування оточення, професійні цілі та зв’язки, тож важливо поставитися до нього ґрунтовно! Мотивація – вчитися та розвиватися! А, найголовніше, потрібно заспокоїтись та прислухатись до свого внутрішнього голосу та побажань!

Про вибір майбутньої професії ми поговорили з випускницею Васильківського ліцею №7 Васильківської міської ради Київської області Дарією СТРУК, яка  вважає, що НУБіП України найкращий ЗВО для навчанняза за спеціальністю «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок»!

  • Даріє, розкажіть коротко про себе, та саме чому Вашим вибором є НУБіП УКРАЇНИ? Чому вважаєте НУБіП найкращим університетом для навчання?

— Мене звати Дарія. Я випускниця Васильківського ліцею №7, за відмінне навчання отримала золоту медаль! Також, я переможець обласних олімпіад з економіки, географії, біології, математики, правознавства та української мови, член МАН. Люблю читати та постійно чогось навчатись!

Про університет дізналась через профорієнтаційну роботу викладачів кафедри банківської справи та страхування, які відвідували наш ліцей, також була на екскурсії в університеті, постійно читаю сайт університету, та через друзів-випускників.

Я обираю НУБіП України та вважаю найкращим університетом для навчання тому, що тут:

  • багатоступенева система освіти (освітні ступені «Бакалавр» та «Магістр», можливість подальшого навчання в аспірантурі);
  • високе матеріально-технічне забезпечення університету та програмне забезпечення навчального процесу, сучасні та новітні технології з фінансів банківської справи та страхування;
  • акцент на практичній підготовці з можливостями набуття професійних навиків у кращих фінансово-кредитних установах та страхових компаніях України;
  • можливості навчання в групах із викладанням дисциплін англійською мовою, навчання та стажування за кордоном за програмами подвійних дипломів в університетах-партнерах  Німеччини, Словаччини, Польщі;
  • переваги дистанційного навчання з використанням платформі e-Elearn;
  • у вільний від аудиторного навчання час, студенти приймають участь у мистецьких та творчих колективах, займаються різними видами спорту, працюють у наукових гуртках.

Окрім того, мені імпонує, що НУБіП України завжди бере участь у міжнародних оцінювальних системах, задля створення конкуренції міжнародним університетам. Так, у 2024 році НУБіП України ввійшов у десятку найкращих університетів за рейтингом ТОП-200 Україна! За версією міжнародного рейтингу Webometrics-2023 університет посів 4 місце та 8-й рік поспіль позиціонується у визнаному рейтингу університетів QS EuroC. За оновленою версією предметного рейтингу журналу Times Higher Education НУБіП України за галуззю знань «Бізнес і економіка» посів третє місце!

  • Даріє, розкажіть будь-ласка, які Ви маєте досягнення, хобі?

— Маю відмінні успіхи у навчанні, постійно приймала участь у предметних всеукраїнських олімпіадах, конкурсах, відвідувала різні гуртки. А також, моїми улюбленими захопленнями є: танці, спорт, подобається малювати. Дуже сподіваюсь і впевнена в тому, що Університет допоможе мені й надалі розкривати мої творчі здібності.

  •  Даріє, а чому Ви обрали спеціальність «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок»?

— Тому що спеціальність є досить широкою, що включає вивчення фінансової, банківської та страхової справи. Фінансист – це спеціаліст, який розуміється на фінансових справах ринків, уміє аналізувати та систематизувати інформацію, складати прогнози, займатися вкладанням коштів в успішні проекти, прогнозувати ризики. Банкір – менеджер і власник грошового капіталу, який спеціалізуються на веденні банківських операцій, керівник банку.

Страховик – це фінансова установа, яка має відповідну ліцензію на здійснення діяльності із страхування за класами life-страхування або non-life-страхування. Дуже часто робота фінансиста пов’язана саме з необхідністю спрогнозувати, як себе поведе той чи інший актив через час, чи є у нього потенціал. Через перспективність цієї галузі, можливості кар’єрного зростання та бажання здобути глибокі знання у фінансовому управлінні. Крім того, важливою є потреба у відбудові економіки нашої країни!

  • Даріє, де ви бачите себе у майбутньому після закінчення навчання?

Спеціальність «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок» досить багатогранна. Фінансист, банкір чи страховик може побудувати кар’єру і на державному підприємстві або службі, і в приватній компанії, в комерційному банку, страховій компанії і працюючи «на себе», наприклад, на міжнародному валютному ринку. Грамотний фахівець завжди реалізує себе в таких напрямках як бухгалтерія, аудит, інвестиції, фінансовий менеджмент, банківська та страхова справа. При цьому фінансисти, банкіри, страховики можуть розраховувати на гідну оплату праці навіть на самому початку свого трудового шляху.

  • Даріє дякую Вам за розмову! Успіхів Вам і здійснення мрій! До зустрічі в стінах економічного факультету НУБіП України на обраній Вами спеціальності!

 

 

Розмову провела Олена ЖАРІКОВА,
доцент кафедри банківської справи та страхування

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook