Студенти магістратури освітньої програми «Облік і аудит» стали переможцями конкурсу «Управління підприємством в ERP-системі»

20 липня 2024 року
Сучасні глобалізаційні процеси та інтенсифікація використання інформаційних технологій у різних секторах економіки сприяють трансформації бізнесу, стають інструментами впливу на його розвиток. Україна займає провідне місце серед європейських країн у сфері цифровізації бізнес-процесів: ведення бухгалтерського обліку, управління фінансами, людськими ресурсами, закупівлями, організації виробництва продукції та її реалізації, наданні послуг. Вагомою складовою удосконалення цих процесів є використання ERP-систем для управління підприємством. ERP-система об’єднує бізнес-процеси в інтегровану базу даних, які працюють на єдиній технологічній платформі та синхронізуються між собою в реальному часі.

Вимоги стейкхолдерів до сучасного бухгалтера створюють стимули для здобуття прогресивних знань студентами щодо новітніх програмних продуктів, які використовуються у навчальному процесі. Це дозволяє здобувачам другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю 071 «Облік і оподаткування» освітньої програми «Облік і аудит» успішно конкурувати на ринку праці.

Проявити свої знання студенти могли не лише на заняттях з дисциплін «Облікове забезпечення управління підприємством в ERP-системі» та «Діджитал облік в управлінні бізнесом», але й беручи участь у Міжнародній студентській ІТ-олімпіаді в сфері інформаційних технологій «IT-Universe-2024» у конкурсі «Управління підприємством в ERP-системі». Адже їхні знання та навички з використання бухгалтерського програмного забезпечення дали змогу за результатами тестування продемонстрували високий рівень знань.

У період з 05 по 25 червня 2024 року відбувся фінал міжнародної олімпіади серед учасників ВНЗ, які виконувати практичні завдання через віддалений доступ до інформаційних баз у прикладному програмному рішенні BAS ERP.
За результатами виконання практичних завдань за рішенням журі серед усіх учасників конкурсу «Управління підприємством в ERP-системі» студенти магістратури освітньої програми «Облік і аудит» здобули усі призові місця цього конкурсу». Так І місце виборола Аделіна КОШІЛЬ, ІІ місце Діана МАТВІЙЧУК, ІІІ місцеДаниіл ОБОРСЬКИЙ.

 

Декан економічного факультету Анатолій ДІБРОВА, заступник декана з наукової роботи Юлія НЕГОДА та завідувач кафедри обліку та оподаткування Володимир ЛИТВИНЕНКО привітали переможців, вручили цінні подарунки, надані організаторами олімпіади та побажали подальших успіхів у навчанні! 

  • Аделіна КОШІЛЬ про власний досвід набуття фахових компетентностей:

— Незважаючи на важкий військовий час, постійні повітряні тривоги та відключення світла які мають місце у житті кожного українця, в НУБіП України на економічному факультеті отримую тільки позитивні враження від навчання. Адже зважаючи на непрості умови сьогодення викладачі кафедри обліку та оподаткування демонструють неймовірну підтримку та гнучкість, що дозволяє нам продовжувати навчання навіть у таких складних умовах. Зовсім не шкодую про свій вибір спеціальності «Облік і оподаткування», оскільки освітня програма «Облік і аудит» надає цінні знання та навички, які є основою моєї професійної кар'єри.

Зараз епоха інформаційних технологій, яка стрімко розвивається тому здобути базові знання роботи у різноманітних бухгалтерських програмних продуктах є неабияким плюсом при працевлаштуванні.

Олімпіада IT-Universe була, як на мене, доволі складною, але в той же час цікавою. Було ряд аспектів з якими мені довелось попрацювати вперше, проте це був чудовий досвід, який дозволив перевірити знання та навички у конкурентному середовищі. Вважаю, що виклалася на 100%, і результати показали, що наші зусилля були немарними.
Тож, із впевненістю готова рекомендувати освітню програму «Облік і аудит» у НУБіП України. По-перше, це програма, яка відповідає міжнародним стандартам і готує висококваліфікованих фахівців. По-друге, викладачі тут дуже професійні та завжди готові допомогти студентам. І, по-третє, НУБіП України надає багато можливостей для практичного застосування знань, участі у міжнародних проєктах та олімпіадах, що дуже важливо для майбутньої кар'єри.

Досягнутим результатом та здобутими знаннями в сфері інформаційних технологій, зокрема першим місцем, отриманим в Міжнародній студентській олімпіаді «IT-Universe-2024» завдячую всім викладачам кафедри, а особливо викладачу дисципліни «Облікове забезпечення управління підприємством в ERP-системі», завідувачу кафедри обліку та оподаткування Володимиру ЛИТВИНЕНКУ та викладачу дисципліни «Діджитал облік в управлінні бізнесом» старшому викладачу кафедри обліку та оподаткування Любові МИСЬКІВ. Висловлюю їм щиру подяку.

Вітаємо переможців конкурсу та їх наукових керівників. Не сумніваємося, що ці досягнення є лише першими сходинками до справжнього успіху у професії. Бажаємо побудувати вражаючу кар’єру у сфері обліку і аудиту після завершення навчання у магістратурі!

 


Тамара ГУРЕНКО,
гарант ОП «Облік і аудит»
другого (магістерського) рівня вищої освіти

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook