Едуард Ференц: ще за навчання у Мукачівському фаховому коледжі я вже поставив собі за мету стати студентом факультету ветеринарної медицини НУБіП України

18 липня 2024 року

До Вашої уваги інтерв'ю із майбутнім абітурієнтом, випускником ВСП університету "Мукачівський фаховий коледж" Едуардом Ференцом. З ним ми познайомились на Дні відкритих дверей у НУБіП України і вже тоді про майбутнього абітурієнта склалося надзвичайно гарне враження.

- Представтесь, будь ласка. Розкажіть про себе.

- Мене звати Едуард. Я народився на Закарпатті в селі Великий бичків Рахівського району, а з 9 років проживаю в селі Залужжя Мукачівського району. Тут закінчив Залужанську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів. У шкільні роки подобалися такі предмети як історія України і біологія. Також любив українську і зарубіжну літературу, особливо читати про тварин. Водночас я мріяв, щоб в мене вдома їх було багато, і батьки мою мрію здійснили! Зараз у господарстві є собаки і коти, велика та дрібна рогата худоба, кролі і птиця різних видів та порід – кури, качки, папуги, фазани, голуби. Птахів і кіз люблю найбільше!

- Що особисто для Вас означає професія лікар ветеринарної медицини? Чому Ви обрали саме її? Що вплинуло на Ваш вибір?

- Моя любов до тварин – від батьків, бо ще з дитинства завжди допомагав їм по господарству. Це мотивувало мене, тому після закінчення 9 класу мій вибір учитися та здобути фах лікаря ветеринаної медицини – був і омріяним, і добре обдуманим. Я дуже хотів бути корисним для тварин тоді, коли це їм особливо потрібно, прагнув навчитися надавати їм лікарську допомогу за потреби. Тому, в свій час, і обрав Мукачівський фаховий коледж, зокрема відділення ветеринарної медицини.

- Що запам’яталося Вам зі студентського життя у коледжі?

- Особливо яскраві враження були на першому курсі навчання, адже це знайомство із студентським життям, нове оточення однолітків і викладачів коледжу. Був вражений високим професіоналізмом викладання у навчальному закладі, а також культурно-спортивною і виховною складовою в освітньому процесі. Мені дуже подобалися заняття, де ми набували практичного досвіду, зокрема у клініці. Більше інформації з обраного фаху отримували вже на старших курсах. За нагоди хотів би висловити вдячність нашим викладачам коледжу Тетяні Михайлівні Дурденець, Катерині Христівні Долженко та всім іншим нашим вчителям, директору коледжу Юрію Юрійовичу Садварі і завідувачці відділення ветеринарної медицини Маріанні Петрівні Гуленко. Ваша професійність та харизма кожного викладача залишаться у нашій пам’яті.

   

- Чому саме НУБІП України?

Ще за навчання у коледжі я вже поставив собі за мету стати студентом факультету ветеринарної медицини НУБіП України. Як приклад для мене – добре відомі і впливові нині в нашій країні люди, які закінчили спочатку наш коледж, а потім здобули вищу освіту у сільськогосподарській академії чи аграрному університеті (нині НУБіП України) в столиці. Все можливо людині – якщо ставити ціль і прямувати до неї. Я намагаюсь таким бути!

- Які у Вас мрії?

- Наразі пріоритетною мрією – і це закономірно – є те, що мрію стати студентом Національного університету біоресурсів і природокористування України та здобути там вищу освіту. Мрію стати високопрофесійним лікарем ветеринарної медицини, одним із кращих спеціалістів в нашій країні! Також мрією є те – як і у кожного українця – щоб скоріше завершилась війна нашою перемогою.

- Що побажаєте собі і всім майбутнім абітурієнтам?

- Всім майбітнім абітурієнтам і собі – бажаю реалізації намічених планів щодо подальшого навчання! Нехай те, що задумали, здійсниться і ми здобуватимемо вищу освіту там, де ми б хотіли. Також бажаю щоб наші роки навчання у вищих навчальних закладах, та й усюди – в кожній школі, ліцеї чи коледжі й в усіх здобувачів освіти різних ступенів – стали роками навчання без війни на нашій землі! Я дуже цього хочу і щиро цього бажаю кожному!

- Дякую Вам, Єдуарде! Успіхів у досягненні своєї мети! Нехай збуваються всі Ваші мрії! Вже чекаємо Вас у нас на факультеті ветеринарної медицини як здобувача вищої освіти! Нехай щастить! 

Розмову вела Ірина Деркач,
доктор ветеринарних наук, професор кафедри фізіології хребетних і фармакології

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook